Ostatnio jest moda na szpanowanie Photoshopem, w szkole ktoś byłby wyśmiany teraz gdyby nie miał na dysku CS5Heos pisze:Rozumiem zawodowy grafik komputerowy, że musisz mieć PS?

Ostatnio jest moda na szpanowanie Photoshopem, w szkole ktoś byłby wyśmiany teraz gdyby nie miał na dysku CS5Heos pisze:Rozumiem zawodowy grafik komputerowy, że musisz mieć PS?
Gorzej jeżeli nabywca postanowi coś zmienić. Chociażby zmieni się napis w logu. W photoshopie warstwie z tekstem da się nadać różne efekty i mimo tego warstwa wciąż pozostaje warstwą z tekstem, co nie jest możliwe w Gimpie.kolix pisze:Rozwiązaniem problemu photoshop'a dla osób które tworzą strony jest tworzenie gotowych szablonów pociętych,gdyby wybrać tę ścieżkę można zaoszczędzić na licencji oraz więcej zarobić.
Większej bzdury nie słyszałem. W sensie, gdyby ktoś mnie wyśmiał, że nie mam PS - nie miałbym siły nawet mu odpowiedzieć bo padłbym ze śmiechu. Moda na PS, świat się kończy...Ostatnio jest moda na szpanowanie Photoshopem, w szkole ktoś byłby wyśmiany teraz gdyby nie miał na dysku CS5
Kolejna bzdura, od dawna wszelkie "pluginy" do PS-a są nic nie warte bo to nie więcej jak zebrane w kupę już istniejące funkcje PS-a. Regularnie piszę skrypty dla grafika używającego PS-a, i bzdurą jest, że używać do tego musiałem wersji 9, bo żadna wyższa nie ma już edytora skryptów. Tyle w kwestii "pluginów".Do Photoshopa jest pełno plugin-ów.
Zakładam, że tak faktycznie jest.W photoshopie warstwie z tekstem da się nadać różne efekty i mimo tego warstwa wciąż pozostaje warstwą z tekstem, co nie jest możliwe w Gimpie.
A przyspieszenie i wygoda pracy? Nie zapominaj, że dla kogoś godzina zaoszczędzona w skali dnia pracy to wymierne korzyści finansowe zazwyczaj.Heos pisze:Kolejna bzdura, od dawna wszelkie "pluginy" do PS-a są nic nie warte bo to nie więcej jak zebrane w kupę już istniejące funkcje PS-a.
Nie czuje się specjalista od Photoshopa, ale już pisałem:Heos pisze:Jasne, PS nadal ma wiele funkcji, których nie ma GIMP i nie zaprzeczam temu (pisałem wyżej), ale niech 80% "fanów, zawodowych, super, hiper grafików" przedstawia jakieś logiczne i faktyczne argumenty.
Gimpshop - nie przekonał mnie.Maciek T pisze:"Używałem Gimp'a i Photoshopa, profesjonalistą nie jestem ale uważam Photoshopa za o wiele bardziej intuicyjny w obsłudze."
Jest nakładka na Gimpa, że zmienia jego wygląd na taki jak jest w Photoshopie, ba - podobno tak jest ten interface podobny, że na Gimpie wtedy można robić tutoriale dla Photoshopa
Nie. Na uczelni, na którą się wybieram nigdzie nic nie jest wspomniane, że wymagane jest posiadanie komercyjnego oprogramowania W7 w czasie studiów a i jeden z wykładowców potwierdza, że nigdy nie było to wymagane i na czym kto pisze to jego wola.4) - Akurat Microsoft studentom informatyki bardzo się podlizuje programem MSDN AA (dla niewtajemniczonych - dla studentów wszystkie Windowsy oraz pakiety oprogramowania jak Visual Studio są za darmo dla celów edukacyjnych), więc tutaj studenci informatyki w czasie studiów są na Windowsa skazani. Sam planuję iść na Informatykę Stosowaną na wydziale Fizyki i Informatyki Stosowanej AGH w Krakowie
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 14 gości