antywirus eset
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
antywirus eset
Mam problem z instalacją programu eset antywirus ze strony http://www.eset.pl/wersje-beta.html po ściągnięciu klika na ten plik i wyskakuje mi oto ten komunikat Brak zainstalowanego programu obsługującego pliki Program .Jestem nowym użytkownikiem Ubuntu mam go tylko 2 dni proszę o odpowiedz :?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?:
- Admc
- Gibki Gibbon
- Wersja Ubuntu: 13.10
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86_64
Odp: antywirus eset
A po co ci antywirus?
╔═╦╗╔╦═╦═╦╗╔╗Blaszak (Phenom II x4 955BE, 4 GB RAM, GF GTX 550Ti) - Kubuntu 13.10 amd64
║═╣║║║╔╣╔╣╚╝║Toshiba Satellite A110-293 - Lubuntu 13.10 x86
║╔╣╚╝║║║║╚╗╔╝HTC Hero - Tegro 2.6 (Android 2.1)
╚╝╚══╩╝╚╝♥╚╝ Liczniki: Linux - 496087, Ubuntu - 28751.
- Jusko
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Kontakt:
1. Nadaj prawa do wykonywania.
2. Uruchom jako root z konsoli.
3. Ich antywirus bazuje na definicjach dla Windows, więc jest to antywirus działający na Linuksie, jednak jego przeznaczeniem jest szukać szkodników Windows (a to nowość
).
2. Uruchom jako root z konsoli.
3. Ich antywirus bazuje na definicjach dla Windows, więc jest to antywirus działający na Linuksie, jednak jego przeznaczeniem jest szukać szkodników Windows (a to nowość

-
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 10.10
Sens jest jak najbardziej, wysyłasz załącznik mailem do użytkownika Windows, albo po prostu do kogoś i nie wiesz jakiego systemu używa i na wszelki wypadek chcesz sprawdzić czy nie wysyłasz mu jakiegoś szkodnika, wbrew swojej woli, który być może Tobie na Linuksie nie szkodzi, ale może zaszkodzić innym.
Myślenie, skoro mnie nie zaszkodzi to mnie nie interesuje jest bardzo egocentryczne, jeśli wymieniamy się plikami z innymi użytkownikami.
Myślenie, skoro mnie nie zaszkodzi to mnie nie interesuje jest bardzo egocentryczne, jeśli wymieniamy się plikami z innymi użytkownikami.
-
- Sędziwy Jeż
Nie instaluj tego antywirusa. Później będziesz narzekać, że programy na Ubuntu niepoprawnie się instalują. Ten antywir jest jakiś niedopracowany.
- jacekalex
- Gibki Gibbon
- Środowisko graficzne: MATE
zmień konto pocztowe.załącznik mailem do użytkownika Windows,
Albo po prostu spróbuj załącznik z wirusem (np. eicar) wysłać przez gmaila.
A na antywir, - zainteresuj się takimi drobiazgami, jak clamfs lub dazukofs + stary poczciwy clamav, - wystarczy.
Problemy rozwiązujemy na forum nie na PW -> Niech inni na tym skorzystają.
Komputer jest jak klimatyzacja - gdy otworzysz okna, robi się bezużyteczny...
Linux User #499936
Inny OS: Gentoo Linux
Komputer jest jak klimatyzacja - gdy otworzysz okna, robi się bezużyteczny...
Linux User #499936
Inny OS: Gentoo Linux

-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
Po 1.potrzebny mi jest on bo nie chce mieć żadnego syfu z xp i jak komuś przesyłam link żeby mu kompa nie zawirusowało .
Jusko opowiedz mi jak się nadaje prawa do wykonania i pozostałe punkty jakie napisałeś . Bo ja nie czaje jak to się robi bo jestem zielony w tym temacie .
Jacekalex ja chce go zainstalować ponieważ miałem go na xp i mnie nigdy nie zawiódł ale to wiadomo wersje beta są słabo dopracowane.
2.Jeszcze jedno pytanko chciałbym sobie pograć w nfs most wanted na ubuntu nie mam zamiaru wgrywać wirtualnej maszyny virtualbox i na nim xp bo to żre duż o ramu a mam takie podzespoły
proc altholn xp 1.46 ghz (jeden rdzen) 768 ram i karte 64 mb jak to otpalić by mi dorze chodziło .
3.A jeszcze jedno pytanko dlaczego jak włanczam kompa i na ubuntu sprawdzam ile mam ramu to mi wyskakuje 749,7 chociaż mam 768 .
4.Poszukuje jakiegoś programu który będzie liczył ilość pobranych danych z internetu pod ubuntu 10.04.Każda wypowiedz mile widziana.
sorki zapomniałem podziękować WIELKIE DZIĘKI WSZYSTKIM :-D
Jusko opowiedz mi jak się nadaje prawa do wykonania i pozostałe punkty jakie napisałeś . Bo ja nie czaje jak to się robi bo jestem zielony w tym temacie .
Jacekalex ja chce go zainstalować ponieważ miałem go na xp i mnie nigdy nie zawiódł ale to wiadomo wersje beta są słabo dopracowane.
2.Jeszcze jedno pytanko chciałbym sobie pograć w nfs most wanted na ubuntu nie mam zamiaru wgrywać wirtualnej maszyny virtualbox i na nim xp bo to żre duż o ramu a mam takie podzespoły
proc altholn xp 1.46 ghz (jeden rdzen) 768 ram i karte 64 mb jak to otpalić by mi dorze chodziło .
3.A jeszcze jedno pytanko dlaczego jak włanczam kompa i na ubuntu sprawdzam ile mam ramu to mi wyskakuje 749,7 chociaż mam 768 .

sorki zapomniałem podziękować WIELKIE DZIĘKI WSZYSTKIM :-D

-
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 10.10
Ja nie twierdzę, że ten konkretny antywirus jest dobrze zrobiony, albo, że w ogóle jest jakiś godny polecenia antywirus na Linuksa. Być może jeszcze takiego nie ma.
Natomiast sens istnienia takowego widzę i napisałem jaki. Nawet jeżeli wykrywa wirusy tylko i wyłącznie na inne systemy niż Linux.
@ jacekalex gdyby było jak sugerujesz, nie byłoby problemów z wirusami na żadnym systemie, bo zamiast się wściekle rozprzestrzeniać, ginęłyby w samym zarodku, bo nie dawały by się przesłać, a nawet jakby się dawały, to odbiorca eliminowałby je swoim antywirusem.
Ale rozumiem, że waszym zdaniem to zmartwienie tylko Windowsiarzy i jak ich wirus dopadnie, to dobrze im tak...
Nie twierdzę też, że każdy Linuksiarz musi mieć antywirusa, ze względu na Windowsa, ale negowanie sensu istnienia takowego jest co najmniej dziwne, żeby nie nazwać tego inaczej.
Natomiast sens istnienia takowego widzę i napisałem jaki. Nawet jeżeli wykrywa wirusy tylko i wyłącznie na inne systemy niż Linux.
@ jacekalex gdyby było jak sugerujesz, nie byłoby problemów z wirusami na żadnym systemie, bo zamiast się wściekle rozprzestrzeniać, ginęłyby w samym zarodku, bo nie dawały by się przesłać, a nawet jakby się dawały, to odbiorca eliminowałby je swoim antywirusem.
Ale rozumiem, że waszym zdaniem to zmartwienie tylko Windowsiarzy i jak ich wirus dopadnie, to dobrze im tak...
Nie twierdzę też, że każdy Linuksiarz musi mieć antywirusa, ze względu na Windowsa, ale negowanie sensu istnienia takowego jest co najmniej dziwne, żeby nie nazwać tego inaczej.
- Dwigatjel
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Kontakt:
Polecam Ci ten antywir sam używam i jest bardzo dobry tylko musisz kliknąć "Request a Free License" żeby dostać licence za darmosiekus78 pisze:Po 1.potrzebny mi jest on bo nie chce mieć żadnego syfu z xp i jak komuś przesyłam link żeby mu kompa nie zawirusowało .
Ja Jusko nie jestemsiekus78 pisze:Jusko opowiedz mi jak się nadaje prawa do wykonania i pozostałe punkty jakie napisałeś . Bo ja nie czaje jak to się robi bo jestem zielony w tym temacie .

Poczytaj o wine masz tam wszystko ładnie opisane jak zainstalować a później wgrywasz gierkę z: "wine /ścieżka/do/instalatora.exe"siekus78 pisze:2.Jeszcze jedno pytanko chciałbym sobie pograć w nfs most wanted na ubuntu nie mam zamiaru wgrywać wirtualnej maszyny virtualbox i na nim xp bo to żre duż o ramu (...)
Ja Jusko nie jestem

Czasami tak jest poprostusiekus78 pisze:3.A jeszcze jedno pytanko dlaczego jak włączam kompa i na ubuntu sprawdzam ile mam ramu to mi wyskakuje 749,7 chociaż mam 768.

Poszukaj na tym forum informacji o conkysiekus78 pisze:4.Poszukuje jakiegoś programu który będzie liczył ilość pobranych danych z internetu pod ubuntu 10.04.Każda wypowiedz mile widziana.
Tutaj masz dwa gotowce

jest przecież ClamTK, więc po kiego ci inny program antywirusowy?
EDIT:
SIEKUS78 ja używam programu do liczenia ilości pobranych danych z internetu
EDIT:
SIEKUS78 ja używam programu do liczenia ilości pobranych danych z internetu
Kod: Zaznacz cały
vnstat
- Admc
- Gibki Gibbon
- Wersja Ubuntu: 13.10
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
Ja rozumem jak ktoś ma czterordzeniowy procesor to mu różnicy nie robi, ale ja nie widzę potrzeby instalowania jakiegoś badziewia, które będzie pożerać moc obliczeniową mojego procesora tylko po to żeby windowsiarze wirusów nie złapali.
╔═╦╗╔╦═╦═╦╗╔╗Blaszak (Phenom II x4 955BE, 4 GB RAM, GF GTX 550Ti) - Kubuntu 13.10 amd64
- cukier_lukier
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: Brak
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post