Counter-Strike 1.6 + wine - po wejsciu na serwer wyłącza się

Gry, do uruchomienia których potrzebne są programy typu Wine/Cedega/CrossOver albo jakieś emulatory.
Awatar użytkownika
ga-ga
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.10
Środowisko graficzne: KDE Plasma
Architektura: x86

Counter-Strike 1.6 + wine - po wejsciu na serwer wyłącza się

Post autor: ga-ga »

Witam.
Wreszcie postanowiłem pograć w ukochanego klasyka jakim jest Counter-Strike 1.6 na ubuntu.
Problem taki, że po wejściu na serwer po upływie jakiś 4-5 sek. gra się wyłącza. Używam wine 1.2 i counter'a z patchem bodajże v35, lecz próbowalem na innych patchach i ten sam efekt.
Awatar użytkownika
Admc
Gibki Gibbon
Gibki Gibbon
Wersja Ubuntu: 13.10
Architektura: x86_64

Odp: Counter-Strike 1.6 + wine - po wejsciu na serwer wyłącza się

Post autor: Admc »

Zainstaluj wine 1.0.1
╔═╦╗╔╦═╦═╦╗╔╗Blaszak (Phenom II x4 955BE, 4 GB RAM, GF GTX 550Ti) - Kubuntu 13.10 amd64
║═╣║║║╔╣╔╣╚╝║Toshiba Satellite A110-293 - Lubuntu 13.10 x86
║╔╣╚╝║║║║╚╗╔╝HTC Hero - Tegro 2.6 (Android 2.1)
╚╝╚══╩╝╚╝♥╚╝ Liczniki: Linux - 496087, Ubuntu - 28751.
adrikux

Post autor: adrikux »

Nie wydaje mi się by zmiana wersji Wine miała jakiekolwiek znaczenie. Testowałem tą grę na różnych wersjach i w moim przypadku działała bezproblemowo, ani razu się nie wyłączyła, a ilość FPSów nie spadła poniżej 90. Na winehq nie znalazłem informacji na temat wyłączania się tej gry, tak więc jakiekolwiek wskazówki uzyskamy z logów. Uruchom grę przez terminal i pokaż końcowe wpisy po zakończeniu działania gry. Zapewne spytasz jak uruchomić przez terminal, tak więc odpowiem już teraz. Zainstaluj sobie pakiet mc i uruchom go tym samym poleceniem. Wejdź do katalogu z grą i wpisz:

Kod: Zaznacz cały

wine program.exe
Oczywiście słowo program zastąp właściwą nazwą. Swoją drogą, jak to mądrzy ludzie mówią, "Graj w Enemy Territory - będziesz Wielki.
Awatar użytkownika
olek123
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 9.10
Architektura: x86
Kontakt:

Post autor: olek123 »

No pięknie...;// zainstalowałem wine 1.0.1 i wgl. sie nie uruchamiała gra to przeinstalowałem znowu na wine 1.2 a tu ten sam problem.
Opisze to dokladniej:
klikam włącza się wine na 3 sek. z niebieskim tłem po czym się wyłącza.

EDIT:
Czy ktoś jest w stanie pomóc?
"Gdy tylko zauważysz błąd, niejasność czy znikomy sens istnienia mojego tematu zgłoś mi to odrazu."
ODPOWIEDZ

Wróć do „Z innych systemów”