Wtyczka do firefox - Realplayer
- marcinzaj
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Kontakt:
Wtyczka do firefox - Realplayer
Witam
Od jakiegoś czasu męczę się z uruchomieniem radia BBC w Ubuntu , za pomocą firefox-a.
Zainstalowałem sobie już Realplayer , mam firefox, i znalazłem link do radia.
Kojarzę że chyba trze było stworzyć dowiązanie symboliczne,ale gdzie co i jak , to już nie bardzo.
Podczas uruchamiania radia , chce doinstalować wtyczkę RealPlayer ,ale nie udaje mi się i każde mi ręcznie.Tak wygląda sprawa.
I po zainstalowaniu realplayer oczywiście nie działa
Z góry dzięki za pomoc
Od jakiegoś czasu męczę się z uruchomieniem radia BBC w Ubuntu , za pomocą firefox-a.
Zainstalowałem sobie już Realplayer , mam firefox, i znalazłem link do radia.
Kojarzę że chyba trze było stworzyć dowiązanie symboliczne,ale gdzie co i jak , to już nie bardzo.
Podczas uruchamiania radia , chce doinstalować wtyczkę RealPlayer ,ale nie udaje mi się i każde mi ręcznie.Tak wygląda sprawa.
I po zainstalowaniu realplayer oczywiście nie działa
Z góry dzięki za pomoc
Król purgatorów
-
- Piegowaty Guziec
Odp: Wtyczka do firefox - Realplayer
Hmm też mam RealPlayer'a i faktycznie po instalacji, gdy próbuję uruchomić go z menu Aplikacje - Dźwięk i obraz, to nie działa. Działa natomiast gdy uruchamiam go z folderu, w który został zainstalowany. Natomiast przy słuchaniu radia (chociaż ja słucham nagranych audycji do nauki angielskiego
), po naciśnięciu na link, mogę wybrać program, którym chcę odtwarzać plik dźwiękowy i po wybraniu realplayer, wszystko działa. (chociaż przyznam, że czasami po wyborze tego programu, nic się nie włącza - cóż czasem działa czasem, nie). Mi jest realplayer potrzebny do plików .ram, chociaż w innym wątku widzę, że można go czymś zastąpić:
http://www.ubuntu.pl/forum/viewtopic.php?t=66258

http://www.ubuntu.pl/forum/viewtopic.php?t=66258
- marcinzaj
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
Mój problem polega na tym , że RealPlayer się normalnie uruchamia,chociaż ... coś jest nie tak,bo po podaniu mu linku do radia i tak go nie otwiera.
A ja chciał bym , aby to ładnie się otwierało mi w przeglądarce , jak wybiorę typ odtwarzania radia RealPlayer.
A w przeglądarce za nic w świecie nie chce działać (Firefox 3),co mnie dziwi , a zarazem bardzo smuci.
Po prostu chcę aby radio bbc world news ( http://www.bbc.co.uk/radio/ ) otworzyło mi się w przeglądarce.
Ma ktoś może jakieś rozsądne rozwiązanie?
A ja chciał bym , aby to ładnie się otwierało mi w przeglądarce , jak wybiorę typ odtwarzania radia RealPlayer.
A w przeglądarce za nic w świecie nie chce działać (Firefox 3),co mnie dziwi , a zarazem bardzo smuci.
Po prostu chcę aby radio bbc world news ( http://www.bbc.co.uk/radio/ ) otworzyło mi się w przeglądarce.
Ma ktoś może jakieś rozsądne rozwiązanie?
Król purgatorów
- Monika J.
- Piegowaty Guziec
Mam dokładnie ten sam problem, więc dołączam się do prośby o pomoc. RealPlayer zainstalowany, a Firefox dalej wtyczki nie widzi. Jak zatem zrobic dowiązanie symboliczne:oops: ??
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.10
- Kontakt:
Mi nawet stronki bbc nie otwiera firefox, wszystkie inne tak. Po windą wchodzi bez problemu. U dołu przeglądarki widzę Ustalanie adresu serwera node.bbcimg.co.uk
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
nie wiem jak wam ale mnie gra wszystko na tym linku http://www.bbc.co.uk/radio/
Oki ale nie o to pytanie było, poprawcie wtyczki w swoim foxie. Najlepiej odinstalować co tam macie w środku zwłaszcza to co jest open (java czy flash) na ogół są z tym problemy wiec, aha nio i co ważne, chyba macie dobre repo poustawiane ? Jak nie na forum jest artykuł polecam.
Zanim zainstalujesz odinstaluj inne wtyczki.
zainstaluje wam flasha. I jak sprawdzalem to wlaśnie tej wtyczki używa to radio do grania.
zainstalujcie tez sobie Novell Moonlight ja mam ver 2.3, przyda się wam -> downlowd jest tu.
A tu inne plugin'y które warto mieć w foxie
wtyczka, tu jestem 
a tak szczerze 5min googlowania załatwiło by wam problem
Oki ale nie o to pytanie było, poprawcie wtyczki w swoim foxie. Najlepiej odinstalować co tam macie w środku zwłaszcza to co jest open (java czy flash) na ogół są z tym problemy wiec, aha nio i co ważne, chyba macie dobre repo poustawiane ? Jak nie na forum jest artykuł polecam.
Zanim zainstalujesz odinstaluj inne wtyczki.
Kod: Zaznacz cały
sudo aptitude install flashplugin-nonfree
zainstalujcie tez sobie Novell Moonlight ja mam ver 2.3, przyda się wam -> downlowd jest tu.
A tu inne plugin'y które warto mieć w foxie

Kod: Zaznacz cały
sudo apt-get install mozilla-mplayer

a tak szczerze 5min googlowania załatwiło by wam problem