ubuntu raz wykrywa moje polączenie sieciowe a raz nie.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
ubuntu raz wykrywa moje polączenie sieciowe a raz nie.
Otóż mój problem jest taki, że skonfigurowałem już moje połączenie sieciowe i miałem internet ale tylko przez chwile ponieważ po wyłączeniu komputera i jego włączeniu nie wykrywa już mojego połączenie sieciowego. Raz wykrywa a raz nie. Mam ubuntu 10.04
Co mam zrobić ?
Co mam zrobić ?
- karmelek
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Kontakt:
Odp: Problem z internetem
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
Opis problemu jest niewystarczający bądź sens istnienia tematu jest znikomy
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.Wszystkich moderatorów Bóg po śmierci zabiera do nieba, żeby ci dwadzieścia cztery godziny na dobę moderowali modlitwy do niego.
http://karmelek.wordpress.com
inny OS=debian lenny
http://karmelek.wordpress.com
inny OS=debian lenny
-
- Piegowaty Guziec
ubuntu raz wykrywa połączenie sieciowe a raz nie
Tak jak w temacie. Skonfigurowałem moje połączenie sieciowe (wiem że dobrze bo miałem internet) ale przez większość czasu nie wykrywa mojego połączenia a co za tym idzie nie mam internetu. Co mam z tym zrobić ?
-
- Sędziwy Jeż
Odp: ubuntu raz wykrywa połączenie sieciowe a raz nie
Wykluczyłeś wadę sprzętową? Sprawdź sobie RJ'otkę, ja miałem też taki problem a powodem była uszkodzona RJ'otka. Prosty sposób na sprawdzenie jeżeli działa poprawnie diodki przy wtyku powinny się świecić i zielona i pomarańczowa.
Mam udokumentowaną dysleksje, więc przepraszam za literówki.
Sprzęt: Asus Eee PC 1005px, Intel Atom N450, 1GB RAM, 250GB HDD, Intel GMA3150, Atheros AR8132, Intel Corporation N10/ICH7 Family High Definition Audio Controller
Sprzęt: Asus Eee PC 1005px, Intel Atom N450, 1GB RAM, 250GB HDD, Intel GMA3150, Atheros AR8132, Intel Corporation N10/ICH7 Family High Definition Audio Controller
- igotit4free
- Przyjaciel
- Architektura: x86_64
Odp: ubuntu raz wykrywa połączenie sieciowe a raz nie
@ evilzin:
Najpierw przeczytaj Regulamin, potem postaraj się nadać swojemu zapytaniu bardziej rzeczowy temat i treściwie opisz problem.
Jeśli chcesz uzyskać pomoc musisz podać podstawowe dane, czyli opisowo model komputera i karty sieciowej a także rodzaju połączenia sieciowego i jego zabezpieczenia oraz wyniki odpowiednich linuksowych komend ... w Terminal wydajesz:
Przeczytaj odpowiednie działy w HOWTO, Software - Sieć i Hardware -Sieć to zorientujesz się co jest potrzebne.
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEMTytuł tematu zmienisz edytując pierwszy postW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Opis problemu jest niewystarczający bądź sens istnienia tematu jest znikomyW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
A przy okazji ... temat zakładasz jeden i w stosownym dziale, a przy tym treściwy ... zadawanie tego samego chromego pytania w wielu działach jest zabronione.
.
Najpierw przeczytaj Regulamin, potem postaraj się nadać swojemu zapytaniu bardziej rzeczowy temat i treściwie opisz problem.
Jeśli chcesz uzyskać pomoc musisz podać podstawowe dane, czyli opisowo model komputera i karty sieciowej a także rodzaju połączenia sieciowego i jego zabezpieczenia oraz wyniki odpowiednich linuksowych komend ... w Terminal wydajesz:
Kod: Zaznacz cały
lspci -k
ifconfig
iwconfig
iwlist scann
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEMTytuł tematu zmienisz edytując pierwszy postW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Opis problemu jest niewystarczający bądź sens istnienia tematu jest znikomyW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
A przy okazji ... temat zakładasz jeden i w stosownym dziale, a przy tym treściwy ... zadawanie tego samego chromego pytania w wielu działach jest zabronione.
.
Windows 10 @ GA-P67A-D3-B3, i3-2100 3.10GHz, 8GB RAM, Gigabyte HD6850 1GB RAM
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+