Wolne www po zmianie operatora.

Karty sieciowe, modemy, routery, WiFi, Bluetooth etc.
Awatar użytkownika
jackjack
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64
Kontakt:

Wolne www po zmianie operatora.

Post autor: jackjack »

Witam
Niedawno zmienilem uslugodawce z neo na radiowke Gold Net (mieszkam w okolicach Lodzi). Pingi mam ok (22-35ms), grac sie da, torrent sciaga ok (2.51Mb/s czyli tyle ile mam wykupione) ale strony www otwieraja sie z opozneniem tzn przez chwile nic a pozniej szybko. Taki lag www. Co moze byc przyczyna czy to cos z Ubuntu choc i na windzie u brata jest to samo. Mysle ze to wina providera ale co mu wskazac zeby mnie nie zbyl. Jedziemy przez router wrt54gl z tomato i qos`em nic nie moglem zdzialac jednak bezposrednio na kablu od GoldNetu chyba jest to samo. Ktos sie z tym spotkal? Sadze ze to moze byc problem dnsow choc ping do podanego przez Gold Net jest niski - 5ms...
I was too blinded to see how much u stolen from me.
Awatar użytkownika
mario_7
Administrator
Administrator
Wersja Ubuntu: 20.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64

Odp: Wolne www

Post autor: mario_7 »

Popraw temat:
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.

A na pierwszy ogień poleciłbym sprawdzić DNS-y. Przetestuj OpenDNS lub te od Google i sprawdź, czy z nimi jest tak samo.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Urządzenia sieciowe”