Czy jest możliwość zainstalowania terminala wówczas gdy go nie ma Linux - OS LIMO.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Czy jest możliwość zainstalowania terminala wówczas gdy go nie ma Linux - OS LIMO.
Przymierzam się do zakupu telefonu opartego o platformę OS LIMO. Z tego co wiem nie posiada on w menu skrótu uruchamiającego terminal o ile jest on wyposażony w niego. Tu kieruje pytanie czy jest możliwość doinstalowania jakiegokolwiek terminala, konsoli do linuxa czy może jest to nie odłącza część jądra i zawsze występuje wraz z systemem?
- pancernik
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 16.04
- Architektura: x86_64
Odp: Czy jest możliwość zainstalowania terminala wówczas gdy go nie ma Linux - OS LIM
Powłoka jest zawsze.
Na komputerze przechodzisz do powłoki klikając
[/b]
jak jest na telefonie nie wiem, ale jakoś na pewno powinno się dać przejść do powłoki.
Terminal to tylko taki emulator powłoki (trybu tekstowego) w trybie graficznym.
Na komputerze przechodzisz do powłoki klikając
Kod: Zaznacz cały
ctrl+alt+f1
jak jest na telefonie nie wiem, ale jakoś na pewno powinno się dać przejść do powłoki.
Terminal to tylko taki emulator powłoki (trybu tekstowego) w trybie graficznym.
Zgodnie z zapewnieniem administratorów ranga "Wytworny Kaczor" nie ma podtekstu politycznego.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Architektura: x86
Odp: Czy jest możliwość zainstalowania terminala wówczas gdy go nie ma Linux - OS LIM
A czy jest możliwość posiadając interfejs graficzny i dostęp do struktury plików uruchomić konsole nie korzystając ze skrótu klawiszowego?