PS. Dlaczego nowy smplayer nie radzi sobie płynnie z HD a stary (ten z repo ubuntu) tak ?
Moderator: e X t 7 3
Kod: Zaznacz cały
GMABooster for Linux (Version 0.9c) Production Date: 06/25/2009
Copyright (C)2009 Vladimir Plenskiy http://www.gmabooster.com
Notice: this is a totally free, non-expiring version of GMABooster program
If You really like GMABooster and use it often, please consider a donation
Detecting GMA 950 core clock...
Oops! GMABooster has not been able to decipher the hardware data!
Please notify support@gmabooster.com about this issue.
Please provide the below debug output:
34ab797c
Exiting. No setting has been applied
jaka maszyna ?krzysueklolo pisze:Witam
Zainstalowałem ubuntu 10.04 + Twój kernel ndiswrapper mam eeepc 1001HA i nie wiem czy to odpowiedni dla mojego laptopa?? + grub-acpi +instalator-xorg.conf-Intel +compiz-ext73-ubu-10.04-Intel i problem jest taki doinstalowałem sobie Docky i wywaliło mi errora coś tam z 3D jak moge sprawdzić czy jest zainstalowana poprawnie moja karta graficzna lub jak ktoś ma to sterownik do karty intel gma 945
Proszę o pomoc
ACPI uruchomione ? hmm a zmieniałeś ustawienia mikrofonu z poziomu alsamixer ?Raphael_13 pisze:Przybywam z tematu o mikrofonie w Asusie.
Po instalacji nowego jądra i wszystkich innych rzeczy, nie działa mi klawisz zmniejszania jasności. Ściślej - ściemnia ekran, ale zaraz nadaje mu maksymalną jasność. Próbowałem przywrócić xorg.conf, ale to nic nie dało. Pod 9.0 i 9.5 było to samo. Nie mogłem tego naprawić ani usuwając kernel, ani ustawiając backup xorg.conf. A mikrofon jak nie działał, tak nie działa. Aha, poza tym mój skrót odpalający terminal przestał działać.
Nie mam pojęcia, jak to naprawić, więc chyba pozostaje tylko reinstall. Znowu -.-
zatem w konsoli: alsamixerRaphael_13 pisze:W alsamixerze nic nie robiłem, wszystko domyślne. ACPI... Tak, uruchomiłem Twój skrypt grub-acpi.
Nie, 10.10. 10.04.1 bodajże mam na stacjonarnym.PS. hmm używasz Ubuntu 10.04, tak ?
skrypt kernela ze sterownikiem ralinka + cpufreqd + xorg.conf dla intela, skrypt wyłączający apparmor, grub-acpi.krzysueklolo pisze:Mam ASUSA EeePC 1001HA Atom 1.6 1GB RAM grafika intel gma 945 wifi Ralink 2860 proszę o porade co dokładnie zainstalować z Twoich rzeczy ??
Witam.e X t 7 3 pisze:Jeśli widzisz po instalacji wersji x.3 pakietów o jakich mowa spowolnienie systemu, to najlepiej wykonać w konsoli (o ile masz te pakiety w var/...:
cd /var/cache/apt/archives/
a następnie:
sudo dpkg -i --force-all udev_151-12.2_i386.deb libudev0_151-12.2_i386.deb libgudev-1.0-0_1%3a151-12.2_i386.deb
!!!! UWAGA przed downgradem potestować system, nie zwalnia nie robić tego !!!!Pozdrawiam
Kod: Zaznacz cały
elmer@elmer-laptop:~$ cd /var/cache/apt/archives/
elmer@elmer-laptop:/var/cache/apt/archives$ sudo dpkg -i --force-all udev_151-12.2_i386.deb libudev0_151-12.2_i386.deb libgudev-1.0-0_1%3a151-12.2_i386.deb
[sudo] password for elmer:
dpkg: błąd przetwarzania udev_151-12.2_i386.deb (--install):
brak dostępu do archiwum: No such file or directory
dpkg: błąd przetwarzania libudev0_151-12.2_i386.deb (--install):
dpkg: błąd przetwarzania libgudev-1.0-0_1%3a151-12.2_i386.deb (--install):
Wystąpiły błędy podczas przetwarzania:
udev_151-12.2_i386.deb
libudev0_151-12.2_i386.deb
libgudev-1.0-0_1%3a151-12.2_i386.deb
elmer@elmer-laptop:/var/cache/apt/archives$
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości