Nie no... spoko. Instaluję 10.04.. do tej pory miałem 8.10
Mam w ogóle trzy płyty z 10.04.. myślałem że mam zwaloną płytę, więc nagrałem w pracy po raz drugi, nie działało kupiłem w empiku trzecią. Ta z empiku to najgorsza wersja.. w ogóle nic nie jest po polsku.
No, no.. po kolejnej reinstalacji.. [cool] dało się nawet jakieś stery zainstalować.
http://w420.wrzuta.pl/obraz/powieksz/12TnG1FyRIG
I tylko tyle.. sterownik zainstalowany.. a o 3D mogę zapomnieć.. idę Ku**a instalować jeszcze raz. może się uda.
Google rzecz jasna wypluły.. dużo.. nic do sprawdziło by się z moim problemem. Trudno.. widać powinienem trzymać sie z dala od ambitnych systemów.
Wlaśnie w tle instaluje kolejny raz..

Ciekawe co tym razem będzie nie tak.
No więc...
" Usuń wszystkie pliki /var/cache/apt/archives i spróbuj ponownie "
Wyskakuje
SystemError: E:Archive directory /var/cache/apt/archives/partial is missing.
Więc daję
sudo mkdir /var/cache/apt/archives/partial
Próbuję włączyć efekty pulpitu
i na koniec jestem na poczatku.. :
SystemError: installArchives() failed
Z aktualizacji też nici...
"Konfigurowanie nvidia-173 (173.14.22-0ubuntu11) ...
update-alternatives: error: ścieżka alternatywy /usr/lib/nvidia-173/ld.so.conf nie istnieje.
dpkg: błąd przetwarzania nvidia-173 (--configure):
podproces zainstalowany skrypt post-installation zwrócił kod błędu 2
Przetwarzanie wyzwalaczy dla libc-bin...
ldconfig deferred processing now taking place
Wystąpiły błędy podczas przetwarzania:
ure
nvidia-173
"
Hmm...
Po restarcie kernel panic..

Więc teraz podejme próbę z tą gazetową kopią.
Pobrałem nowy obraz płyty(przy okazji wyczerpał mi się limit , teraz internet muli) nagrałem i jest to samo. Nie da się nic doinstalować.
Po kolejnej instalacji 10.04 .. podziałało sobie do którejś tam aktualizacji. teraz po prostu nie działa menadżer aktualizacji..

Nic.. to wolną chwilą zainstalujemy na nowo.
No, no. Od tamtego czasu nie reinstalowałem. Ale unikam aktualizacji, po niej zawsze niemal wszystko się zwalało.