Rhythmbox: przestała działać regulacja głośności za pomocą scrolla po aktualizacji OS

Grafika, film, dźwięk.
artur.sc
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 10.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Rhythmbox: przestała działać regulacja głośności za pomocą scrolla po aktualizacji OS

Post autor: artur.sc »

Witam,

W Ubuntu 9.10 Rhytmbox działał w ten sposób, że gdy był zminimalizowany, najechanie myszą na jego ikonę i kręcenie scrollem powodowało ściszanie/pogłaśnianie muzyki.
Było to bardzo użyteczne, gdy np. ktoś dzwonił na skype. Moment - i muzyka wyciszona.
Po aktualizacji do 10.04 ta funkcja przestała działać :-/ Przejrzałem wszystkie opcje, pluginy - i nic. Czy komuś udało się to uruchomić ?
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
toldiminimal
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.04
Kontakt:

Odp: Rhythmbox: przestała działać regulacja głośności za pomocą scrolla po aktualizac

Post autor: toldiminimal »

u mnie wystarczy najechać na aplecie powiadamiania na głośniczek i scrollem pokręcić i działa. Natomiast jak trayout przy zminimalizowanym to maksymalizuje mi okno rhytmboxa. Mam U10.10
Dziękuje z wyzwolenie...
artur.sc
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 10.10

Odp: Rhythmbox: przestała działać regulacja głośności za pomocą scrolla po aktualizac

Post autor: artur.sc »

toldiminimal pisze:u mnie wystarczy najechać na aplecie powiadamiania na głośniczek i scrollem pokręcić i działa.
Ale masz na myśli "głośniczek" który jest ikoną rythmboxa ? Czy piszesz o głównej regulacji głośności w systemie (która u mnie też działa poprawnie).
toldiminimal pisze: Natomiast jak trayout przy zminimalizowanym to maksymalizuje mi okno rhytmboxa.
Jeszcze raz i po polsku... Nie rozumiem co masz na myśli pisząc "trayout"
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka, filmy, zdjęcia, grafika”