Witaje X t 7 3 pisze:Witaj, zatem wykonałeś skrypt ładny splash ? musi działać w pełni ACPI, aby hibernacja działała prawidłowo. Jeśli tak i są problemy wykonaj: sudo update-grub
Pozdrawiam

Dzięki za szybką odpowiedź, skrypt ładny splash wykonany (zainstalowałem go razem z Twoim poprzednim kernelem), update grub nie naprawia problemu...
O ile dobrze pamiętam to jak system był świeżo postawiony (bez żadnych zmian w kernelu i konfiguracji) hibernacja działała / ale moge sie mylić, bo jakiś czas testowałem ubu na liveCD...
A co myślisz o następujących przyczynach:
- sterownik Nvidia którego używam to: 260.19.29 ze strony nvidii
- partycja SWAP ma 1,5 GB (ram w 1201n mam 2gb)
Z innej beczki a może związane ze sterownikiem Nvidia - czasami się zdarza że nie ładuje mi się motyw systemowy - okienka wyglądają źle do momentu uruchomienia System -> preferencje -> wygląd - wtedy wszystko się naprawia...
Edit:
Zaktualizowałem sterownik Nvidia przez systemowy update, teraz mam wersję 270.18
Zainstalowałem dodatkowy pakiet: sudo apt-get install hibernate
Niestety opcja hibernacji nadal się nie pojawiła, kiedy z terminalu wykonuje polecenie hibernate pokazuje się następujący błąd:
Funkcja hibernate --force spowodowała że Ram zapisał się do SWAPu i komp przeszedł do hibernacji, jednak podczas uruchamiania się zawiesiłhibernate:Warning: Tuxonice binary signature file not found.
Some modules failed to unload: nvidia
hibernate: Aborting suspend due to errors in ModulesUnloadBlacklist (use --force to override).
Nadal nic... Jest jakiś sposób żeby ożywić chociażby funkcje suspend?
Na stacjonarnym kompie mógłbym sobie to odpuścić, ale na lapiku te funkcje są bardzo ważne, jak narazie te problemy skłaniają mnie do niechętnego powrotu na Win7 :/
nadal nic...