Foobar pod WIne

Tylko tematy nie mieszczące się powyżej.
crono_z
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.04
Środowisko graficzne: GNOME

Foobar pod WIne

Post autor: crono_z »

Witam wszystkich.
Mój problem wygląda następująco. Mam dwie karty muzyczne - zintegrowane badziewie i włożonego SoundBlastera (SB). W Ubuntu pozmieniałem wszystko tak żeby mi z SB grało i to działa, ale kiedy podpale foobar 2000 z pod Wine to on tylko gra mi na tej karcie zintegrowanej. Proszę o porady jak mogę to zmienić żeby foobar grał z pod SB.
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam.

EDIT:
mały błędzik oczywiscie zamiast podpale miało być odpale:)
dam
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 10.04
Architektura: x86

Odp: Foobar pod WIne

Post autor: dam »

Możesz spróbować wyłączyć zintegrowaną kartę w BIOSie.
Awatar użytkownika
velogustlik
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 14.04
Kontakt:

Post autor: velogustlik »

Myślę, że to dobry temat do zajęcia się innymi problemami zestawu wine i foobar.

Możliwe jest takie skonfigurowanie dla którego foobar będzie widział także partycję windowsowe?

Zauważyłem, że niektóre programy ubuntowe niestety nie widzą nic poza swoją partycję.
http://DobraStronaPolski.pl/
Awatar użytkownika
kotlet38
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.10
Kontakt:

Post autor: kotlet38 »

Właśnie mam podobny problem. Wine nie widzi mi partycji wspólnej dla windy i ubuntu.
Tu jest mój temat : viewtopic.php?t=141764
Awatar użytkownika
andygem
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86_64
Kontakt:

Post autor: andygem »

Foobar (i Wine) widzi jedynie zamontowane partycje . Używam Foobara "od zawsze" i na linuksie pod wine nie miałem z nim kłopotów . Muzykę mam na partycji NTFS , ponieważ winda ma problemy z czytaniem ext4 , jedyną niedogodnością jest każdorazowe (po starcie ) zamontowanie partycji NTFS , choć i to da się załatwić , montując partycję na stałe .8)
Awatar użytkownika
kotlet38
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.10
Kontakt:

Post autor: kotlet38 »

Możesz poinstruować mnie jak zamontować ją tymczasowo lub nawet na stałe ? Używam ubuntu od tygodnia i jeszcze nie ogarnąłem wszystkiego a na windzie zawsze używałem foobara.
Awatar użytkownika
velogustlik
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Kontakt:

No i jeszcze mam pytanie jak zrobić, żeby działały w nim klawisze klawiatury mutlimedialnej. Ubuntu było pierwszym system na którym mogłem je wykorzystać w pełni, bo jak żaden inny nie sprawiał najmniejszych problemów. Szkoda by było gdyby nie dało się z nich korzystać z winy programu czy wine.
Dla ścisłości. Używam playonlinyx w tym celu.
Awatar użytkownika
andygem
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86_64
Kontakt:

Post autor: andygem »

Przepraszam , nie zaglądałem tu ostatnio więc już pewnie sam znalazłeś rozwiązanie . Na wszelki wypadek - by zamontować partycję czasowo (do końca bieżącej sesji ) , wystarczy wybrać : Menu-Miejsca-partycja_na_której_masz_muzykę : na pulpicie pokaże się ikona tej partycji . Gdybyś chciał zamontować partycję na stałe , możesz to zrobić np. po zainstalowaniu 'Narzędzia konfiguracji trybu zapisu NTFS' z Centrum oprogramowania .
Awatar użytkownika
velogustlik
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Kontakt:

andygem pisze:Przepraszam , nie zaglądałem tu ostatnio więc już pewnie sam znalazłeś rozwiązanie . Na wszelki wypadek - by zamontować partycję czasowo (do końca bieżącej sesji ) , wystarczy wybrać : Menu-Miejsca-partycja_na_której_masz_muzykę : na pulpicie pokaże się ikona tej partycji . Gdybyś chciał zamontować partycję na stałe , możesz to zrobić np. po zainstalowaniu 'Narzędzia konfiguracji trybu zapisu NTFS' z Centrum oprogramowania .
Skoro w tą stronę ten temat zszedł to może możesz powiedzieć jak zrobić, żeby pod wybranym folderem znajdowała się konkretna lokalizacja? Mam na myśli Dokumenty czy Muzyka itd. które zależy mi, żeby otwierały osobne partycje, a nie jakiś folder. Po chłopsku: Wchodzę w Miejsca/Muzyka lub Wideo itp, a otwiera mi inne miejsce niż to, które jest przypisane "fabrycznie".
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne”