Po co ci tyle płyt? Nawet sam wiesz, na jakie koszty narażasz Canonical takim zamawianiem. O ile nie ma to jakiegoś głębszego sensu, to taka postawa jest naganna.Balicus pisze:Ja zamówiłem 40 łącznie i jestem ciekaw czy wyślą, bo w sumie koszt przesyłki jest droższy niż produkcja płyt.
A można prosić o jakiś link do takiego 'oficjalnego dystrybutora'? Zastanawiałem się nad zakupem płytki na Allegro, ale pomyślałem, że tamtejsze cwaniaczki mogą za darmo zamawiać płyty z Shipit, a następnie sprzedawać na aukcji...mario_7 pisze:Jeśli ktoś koniecznie chce tłoczony krążek, to można taki zakupić od oficjalnego dystrybutora Ubuntu w Polsce (koszt ok. 10zł) lub można zakupić bezpośrednio w sklepie Canonical (tutaj trochę drożej). W obu tych przypadkach działa się na korzyść systemu, bo Canonical zarabia m.in. na sprzedaży płyt.
Proszę bardzomakson pisze:A można prosić o jakiś link do takiego 'oficjalnego dystrybutora'? Zastanawiałem się nad zakupem płytki na Allegro, ale pomyślałem, że tamtejsze cwaniaczki mogą za darmo zamawiać płyty z Shipit, a następnie sprzedawać na aukcji...
Ciekawe czy będzie można kupić poprzez oficjalnego polskiego dystrybutora oryginały 11.04? Może to co napiszę jest sprzeczne z założeniami Ubuntu, ale z chęcią wydałbym jakąś rozsądną kwotę za oryginalny box z płytami Ubuntu, żeby Canonical miał z tego jakąś drobną sumę dla siebie (chociaż zwrot kosztów wyprodukowania płyty i transportu do dystrybutora).ShipIt has closed
After delivering millions of Ubuntu CDs to millions of new users, our ShipIt programme has finally run its course. While we can no longer deliver free CDs through the programme, it’s still easy to get Ubuntu. You can download Ubuntu for free from Ubuntu.com or you can buy a CD straight from the Canonical shop.
ubuntu.com/shipit
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 7 gości