Playonlinux Jak zainstalować Starcraft 2 ?
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
Playonlinux Jak zainstalować Starcraft 2 ?
Byłem na wineHq i innych stronach , wszystkie porady które znalazłem na internecie nie działają , jak można zainstalować starcraft 2 na playonlinux ?
Próbowałem instalować grę w standardowy sposób , wypaliłem na dvd potem uruchomiłem gotowy skrypt w playonlinux wybrałem odpowiedni nośnik dvd , kliknąłem dalej wyskoczyła konsola i według poradnika wpisywałem komendy i nic. Wie ktoś jak to zrobić ?
Próbowałem instalować grę w standardowy sposób , wypaliłem na dvd potem uruchomiłem gotowy skrypt w playonlinux wybrałem odpowiedni nośnik dvd , kliknąłem dalej wyskoczyła konsola i według poradnika wpisywałem komendy i nic. Wie ktoś jak to zrobić ?
- Dwimenor
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: 13.10
Re: Playonlinux Jak zainstalować Starcraft 2 ?
Zacznij od ściągnięcia instalatora z battle.net. Z mojego doświadczenia wynika, że te wersje gier blizzarda najlepiej współdziałają z wine. W przypadku SC2 ta instalka lepiej się instaluje niż wersja pudełkowa (której jestem posiadaczem)
Upewnij się, że masz wine w wersji co najmniej 1.2, na starszych niespecjalnie działa
Do instalacji wykorzystywałem rady z winehq i wszystko perfekcyjnie działało. Pokaż czy wyskakują ci jakieś błędy, jak odpalisz grę z terminala. I pokaż co wpisujesz w terminalu, że "i nic". Wraz z tym co ci wypluwa.
Upewnij się, że masz wine w wersji co najmniej 1.2, na starszych niespecjalnie działa
Do instalacji wykorzystywałem rady z winehq i wszystko perfekcyjnie działało. Pokaż czy wyskakują ci jakieś błędy, jak odpalisz grę z terminala. I pokaż co wpisujesz w terminalu, że "i nic". Wraz z tym co ci wypluwa.
Poniższe zdanie jest fałszywe.
Powyższe zdanie jest prawdziwe.
-
- Sędziwy Jeż
Nadal nic , mam instalke digital download ale gdy wybieram skrypt digital download w playonlinux , wskazuję instalke , nie wyskakuje instalator :/ na tym się kończy przygoda z sc2 na linuxie
- Dwimenor
- Przebojowy Jelonek
Olej PoL, użyj czystego wine.
W razie problemów kopiuj tu co ci terminal wywala.
Kod: Zaznacz cały
mkdir ~/.wine_starcraft2
WINEPREFIX=/home/twoja_nazwa_uzytkowanika/.wine_starcraft2 winecfg
<poczekaj aż się skonfiguruje i wykonaj>
In the configuration Window it opens go to the libraries tab and enter mmdevapi in the new override for library box and click add. Now scroll through the existing over rides list for mmdevapi click edit and set it to disabled. Finally click on the audio tab and set it to alsa.
sudo apt-get install winetricks
WINEPREFIX=/home/twoja_nazwa_uzytkowanika/.wine_starcraft2 winetricks droid fontfix fontsmooth-rgb gdiplus gecko vcrun2008 vcrun2005 allfonts d3dx9 win7
WINEPREFIX=/home/twoja_nazwa_uzytkowanika/.wine_starcraft2 wine instalka.exe
W razie problemów kopiuj tu co ci terminal wywala.
-
- Sędziwy Jeż
Przy tej komendzie miałem problem "seru@seru-Inspiron-N5010:~$ vcrun2008 vcrun2005 allfonts d3dx9 win7
vcrun2008: command not found"
I jak uruchomiłem instalacje wyskoczył błąd ; The file "fileset.base\Mods\Core.SC2Mod\Index.SC2Locale" in archive "<any>" could not be opened, because an error 2 ocurred. If this problem persists , please conntact Blizzard technical Support. (MPQfile::OpenFromArhive)
Pomyliłem się przy tej komendzie
"vcrun2008 vcrun2005 allfonts d3dx9 win7"
"vcrun2008: command not found"
ona miała być razem z tą wcześniejszą
"WINEPREFIX=/home/seru/.wine_starcraft2 winetricks droid fontfix fontsmooth-rgb gdiplus gecko vcrun2008 vcrun2005 allfonts d3dx9 win7"
jedyny problem to ten błąd w instalatorze :
The file "fileset.base\Mods\Core.SC2Mod\Index.SC2Locale" in archive "<any>" could not be opened, because an error 2 ocurred. If this problem persists , please conntact Blizzard technical Support. (MPQfile::OpenFromArhive)
vcrun2008: command not found"
I jak uruchomiłem instalacje wyskoczył błąd ; The file "fileset.base\Mods\Core.SC2Mod\Index.SC2Locale" in archive "<any>" could not be opened, because an error 2 ocurred. If this problem persists , please conntact Blizzard technical Support. (MPQfile::OpenFromArhive)
Pomyliłem się przy tej komendzie
"vcrun2008 vcrun2005 allfonts d3dx9 win7"
"vcrun2008: command not found"
ona miała być razem z tą wcześniejszą
"WINEPREFIX=/home/seru/.wine_starcraft2 winetricks droid fontfix fontsmooth-rgb gdiplus gecko vcrun2008 vcrun2005 allfonts d3dx9 win7"
jedyny problem to ten błąd w instalatorze :
The file "fileset.base\Mods\Core.SC2Mod\Index.SC2Locale" in archive "<any>" could not be opened, because an error 2 ocurred. If this problem persists , please conntact Blizzard technical Support. (MPQfile::OpenFromArhive)
- Dwimenor
- Przebojowy Jelonek
WINEPREFIX=/home/twoja_nazwa_uzytkowanika/.wine_starcraft2 winetricks droid fontfix fontsmooth-rgb gdiplus gecko vcrun2008 vcrun2005 allfonts d3dx9 win7
-
- Sędziwy Jeż
Jeśli chodzi o polecenia to wszystko dobrze poszło problem pokazuje się gdy instaluje starcrafta 2 w instalatorze gdy chcę uruchomić instalację i klikam "ok" wyskakuje błąd: