Brak obsługi drugiego monitora po aktualizacji sterownika karty graficznej

Przenośne komputery i problemy z nimi związane
JJ79
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.04
Środowisko graficzne: GNOME
Kontakt:

Brak obsługi drugiego monitora po aktualizacji sterownika karty graficznej

Post autor: JJ79 »

Witam ponownie.
Po dłuższej przerwie, wracam na Ubuntu - chyba z tęsknoty za szybkością. Z góry przepraszam jeśli dubluję prośbę o pomoc, ale po długim czasie poszukiwania odpowiedzi, której nie znalazłem, postanowiłem napisać nowy post.

Tak więc zaczynająs od początku, zainstalowałem nowe Ubuntu NN na swoim sprzęcie (Acer Aspire 5684), do którego mam podpięty dodatkowy monitor. Wszystko chodziło ok, jeśli chodzi o obsługę 2ch monitorów aż do momentu aktualizacji sterownika do karty nVidia (geForce Go 7600). Po jego aktualizacji uzyskałem obłsugę 3d ... lecz nie mam możliwości włączenia ani wykrycia monitorów. Monitor laptopa wyświetla obraz, lecz nadal jest nie rozpoznawalny w systemie, jak to to miało miejscie wcześniej.
Czy aktualizacja sterownika była moim błędem, czy też popełniam inny (zapewne karygodny ;) ) błąd.

Dodam, że dodatowy monitor podłączony jest przez DVI-D
Z góry wielkie dzięki za pomoc.
Ostatnio zmieniony 26 cze 2011, 10:07 przez JJ79, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
igotit4free
Przyjaciel
Przyjaciel
Architektura: x86_64

Re: Brak obsługi monitorów

Post autor: igotit4free »

Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Windows 10 @ GA-P67A-D3-B3, i3-2100 3.10GHz, 8GB RAM, Gigabyte HD6850 1GB RAM
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
ODPOWIEDZ

Wróć do „Laptopy”