Firefox 5.0 nie instaluje dodatków
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
Firefox 5.0 nie instaluje dodatków
Mam problem z instalowaniem dodatków w Firefox 5.0
Kiedy chcę jakiś dodatek pobrać i zainstalować, to Firefox pobiera go, ale nie instaluje, tzn na pasku postępu pisze: "instalacja", ale nic się nie dzieje i pasek stoi w miejscu, dodatek się nie instaluje. Co może być powodem takiego stanu?
Kiedy chcę jakiś dodatek pobrać i zainstalować, to Firefox pobiera go, ale nie instaluje, tzn na pasku postępu pisze: "instalacja", ale nic się nie dzieje i pasek stoi w miejscu, dodatek się nie instaluje. Co może być powodem takiego stanu?
-
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
Re: Firefox 5.0 nie instaluje dodatków
Odpal przeglądarkę poleceniem "firefox -p", załóż nowy profil, załaduj go i wtedy spróbuj coś doinstalować. Tą komendę "firefox -p" odpal z terminala, i obserwuj, czy pojawią się jakieś niecodzienne błędy, jak coś, to wklej zawartość terminala.
Registered Linux user #454644 ---> https://linuxcounter.net/
-
- Piegowaty Guziec
Dzięki pioruns za podpowiedź. Otworzyłem menedżer profili firefoksa wpisując w terminalu: "firefox -ProfileManager". Utworzyłem nowy profil jak sugerowałeś i wszystko śmiga, tzn mogę już instalować dodatki. Czeka mnie jeszcze przenoszenie zakładek i ustawień do nowego profilu. Jednak nie znalazłem powodu, dlaczego na starym profilu nie mogłem zainstalować dodatków?
-
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
Ja też Ci na to pytanie nie odpowiem:) Ważne, że działa.
Utwórz konto w Mozilla Sync - w preferencjach Firefoksa to masz. Wtedy twoje zakładki będą zapisywane na serwerze, po zalogowaniu się w nowym profilu albo na innym komputerze od razu będziesz miał swoje ustawienia i zakładki.
Pozdrawiam.
Utwórz konto w Mozilla Sync - w preferencjach Firefoksa to masz. Wtedy twoje zakładki będą zapisywane na serwerze, po zalogowaniu się w nowym profilu albo na innym komputerze od razu będziesz miał swoje ustawienia i zakładki.
Pozdrawiam.
Registered Linux user #454644 ---> https://linuxcounter.net/
-
- Piegowaty Guziec
Już przerzuciłem ręcznie na nowy profil najpotrzebniejsze pliki z zakładkami, hasłami itp. W przyszłości jednak skorzystam z MozillaSync
Dzięki za pomoc.