Toshiba Satellite L650D - jak na stałe wpisać "acpi=off" do GRUBa?

Przenośne komputery i problemy z nimi związane
keyholder
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Toshiba Satellite L650D - jak na stałe wpisać "acpi=off" do GRUBa?

Post autor: keyholder »

Witam, przeszukałem cale forum odnosnie tego modelu i znalazlem tylko jeden temat wiec pisze nowy watek. Zainstalowalem ubuntu na tym lapku i co do uruchamiania mam pytanie, mianowicie, czy za kazdym razem przy wybieraniu systemu trzeba wciskac "e" i kasowac wpis "quiet splash" oraz wpisywac "acpi=off", jezeli da sie to jakos ominac to prosze bardzo o pomoc. I drugie jeszcze pytanie mam rownie wazne. Minowicie chodzi o internet z sieci Play. Menedzer polaczen sieciowych i ustawienia, jak ustawic i co ustawic zeby modem huawei dzialal. Pytam bo w domu mam neta z kablowki i po pdlaczeniu kabla rowniez nie wykrywa polaczenia. Wszystko co w sieci znalazlem to glownie sprowadza sie do zainstalowania z repozytoriow innych programow a co za tym idzie to to, ze zanim bede mial internet to najpierw musze go miec zeby tamte programy sciagnac do konfiguracji wiec nerwy sa niewyobrazalne gdy sie czyta takie porady. Bardzo prosze o pomoc. ;)
Awatar użytkownika
igotit4free
Przyjaciel
Przyjaciel
Architektura: x86_64

Re: Toshiba Satellite L650D

Post autor: igotit4free »

Nerwy to do konserwy.
Przeczytaj regulamin i się do niego stosuj.
Zacznij od lektury poradników, nawet jak dotyczą innych sprzętów to poznasz ogólne zasady postępowania.
Wątki tytułujemy treściwie, w każdym poruszamy jedno zagadnienie.
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEMTytuł tematu zmienisz edytując pierwszy postW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Na Forum panuje zasada:jeden temat = jeden problemZastosuj się do tej zasady i opisz w osobnych tematach niezwiązane ze sobą wątki z Twojej wiadomościW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Opis problemu jest niewystarczający bądź sens istnienia tematu jest znikomyW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.

Co do pierwszego pytania, to => viewtopic.php?f=146&t=147915
Co do huawei, to o ile mi wiadomo jest więcej niż jeden model, sprecyzuj pytanie.
Windows 10 @ GA-P67A-D3-B3, i3-2100 3.10GHz, 8GB RAM, Gigabyte HD6850 1GB RAM
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
keyholder
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Re: Toshiba Satellite L650D

Post autor: keyholder »

To Huawei model E173 a co do pierwszego problemu to dziala ta porada z linka wiec dzieki wielkie :D

-- 30 lip 2011 23:09 --

Co do modemu to znalazlem cos takiego viewtopic.php?t=136129 jezeli wszystkie sposoby z tematu nie pomoga to napisze z prosba o pomoc a jak ktorys pomoze to napisze ktory.

-- 02 sie 2011 15:48 --

Jednak z modemem sobie nie poradze niestety.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Laptopy”