Witam.
Prosze znow nie zadawac glupich pytan czy jestem historykiem korzystajac z tego systemu czy tez przenosic moj temat :/ 1. Mam prawo do korzystania z tej wersji 2. moj sprzet jest na tyle stary ze nowsze wersje mula ... Skupmy sie jednak na problemie ... Posiadam modem Huawei e1750 .. Moje pytanie brzmi jak go zainstalowac tak aby smigal na tym ubuntu ??
Ubuntu 5.10 i modem USB Huawei 1750 - Pomocy
- Tomson1120
- Piegowaty Guziec
- Środowisko graficzne: GNOME
Ubuntu 5.10 i modem USB Huawei 1750 - Pomocy
Jestem [b]NOWICJUSZEM[/b] i korzystam z Ubuntu 5.10 

- ethanak
- Wygnańcy
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Architektura: x86
- Kontakt:
Re: Ubuntu 5.10 i modem USB Huawei 1750 - Pomocy
masz prawo zapytać. I jeśli jeszcze nie dotarł do ciebie prosty fakt że obsługa tego modemu pojawiła się parę lat po tym gdy ta wersja ubuntu została przeniesiona do muzeum to znaczy,że jesteś jedną z nielicznych osób, dla których ubuntu jest zbyt trudne.
Ponieważ za chwilę któryś admin i tak twój wątek do kosza wypieprzy powiem prosto: spadaj na drzewo
Ponieważ za chwilę któryś admin i tak twój wątek do kosza wypieprzy powiem prosto: spadaj na drzewo
- Tomson1120
- Piegowaty Guziec
Czyli poprostu nie wystarczy odpowiedziec ze nie mozna zainstalowac tego modemu na tym ubuntu powiem prosto : bucu ?
Jestem [b]NOWICJUSZEM[/b] i korzystam z Ubuntu 5.10 

- igotit4free
- Przyjaciel
- Architektura: x86_64
@ Tomson1120:
Powiem to raz jeszcze, chociaż z Twojego zachowania wynika niezbicie że puścisz to mimo uszu ... Ubuntu to system sieciowy.
Polega to na tym, że wszelkie zasoby typu sterowniki, narzędzia, aplikacje pozostają na serwerach rozrzuconych po świecie.
W razie potrzeby zainstalowania czego nie bądź system sięga do tych "banków danych". Jak łatwo się domyśleć o te serwery zwane dalej repozytoriami, ktoś musi dbać.
To dbanie nazywamy wsparciem, a Ubuntu 5.10 utraciło to wsparcie w kwietniu 2007 roku.
Powtórzę, dzięki czemu może przestaniesz się nonsensownie obnosić ze swoim podpisem i uporem w użytkowaniu 5.10 ... Ubuntu 5.10 utraciło wsparcie w październiku 2005 roku.
Czyli od prawie pięciu lat nie ma, NIE MA, NIE MA skąd pobierać softu dla Ubuntu 5.10.
Owszem, możesz je zainstalować i go używać. Ale nic i niczego na nim nie zainstalujesz. Bo nie ma skąd.
Tak jak już Ci sugerowałem, poszukaj lżejszej niż Ubuntu współczesnej dystrybucji dysponującej wsparciem.
PS.
Za pyskówki obaj dostaniecie po ostrzeżeniu.
Z powodu rażących naruszeń REGULAMINU otrzymujesz ostrzeżenieW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Powiem to raz jeszcze, chociaż z Twojego zachowania wynika niezbicie że puścisz to mimo uszu ... Ubuntu to system sieciowy.
Polega to na tym, że wszelkie zasoby typu sterowniki, narzędzia, aplikacje pozostają na serwerach rozrzuconych po świecie.
W razie potrzeby zainstalowania czego nie bądź system sięga do tych "banków danych". Jak łatwo się domyśleć o te serwery zwane dalej repozytoriami, ktoś musi dbać.
To dbanie nazywamy wsparciem, a Ubuntu 5.10 utraciło to wsparcie w kwietniu 2007 roku.
Powtórzę, dzięki czemu może przestaniesz się nonsensownie obnosić ze swoim podpisem i uporem w użytkowaniu 5.10 ... Ubuntu 5.10 utraciło wsparcie w październiku 2005 roku.
Czyli od prawie pięciu lat nie ma, NIE MA, NIE MA skąd pobierać softu dla Ubuntu 5.10.
Owszem, możesz je zainstalować i go używać. Ale nic i niczego na nim nie zainstalujesz. Bo nie ma skąd.
Tak jak już Ci sugerowałem, poszukaj lżejszej niż Ubuntu współczesnej dystrybucji dysponującej wsparciem.
PS.
Za pyskówki obaj dostaniecie po ostrzeżeniu.
Z powodu rażących naruszeń REGULAMINU otrzymujesz ostrzeżenieW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Windows 10 @ GA-P67A-D3-B3, i3-2100 3.10GHz, 8GB RAM, Gigabyte HD6850 1GB RAM
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+