GNOME Mplayer Ubuntu 10.10 przycinają się filmy

Grafika, film, dźwięk.
mazix2
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 10.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

GNOME Mplayer Ubuntu 10.10 przycinają się filmy

Post autor: mazix2 »

Problem jak w temacie. Kiedy oglądam dowolny film, player trochę go przycina, a potem odtwarza dobrze, takie przycinanie zdarza się co kilka/kilkanaście minut i jest trochę wkurzające - nie da się oglądać żadnego filmu.

Nie doinstalowywałem żadnych kodeków, zainstalowałem GNOME MPlayer z Centrum Oprogramowania, i działa, odtwarza wszystko, tylko, że przycina :/

Moja karta: Nvidia GeForce 8600M GT

01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation G84 [GeForce 8600M GT] (rev a1)

Sterowniki zainstalowałem polecane przez system, to znaczy, jak zainstalowałem Ubuntu, to pojawiła się chmurka, że można zainstalować dodatkowe sterowniki, więc zainstalowałem: "Sprzętowo przyspieszony sterownik grafiki NVIDIA (wersja current) [rekomendowany]".

Co mogę zrobić, aby filmy płynnie się odtwarzały? Próbowałem już Dragona, Totema, VLC, KPlayera i dalej się tną, i obraz się przycina, i dźwięk razem z nim. Ale nie jest to cały czas, tylko co kilka minut film się przytnie. Jakieś rady?
Awatar użytkownika
majsza
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek
Wersja Ubuntu: 22.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64
Kontakt:

Re: GNOME Mplayer Ubuntu 10.10 przycinają się filmy

Post autor: majsza »

Wejdź w preferencje na razie i zmieniaj wyjścia wideo w odtwarzaczu. Sprawdzaj na każdym jak działa film.
HP 820 G3
Ubuntu 22.04.5 LTS
xane
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Re: GNOME Mplayer Ubuntu 10.10 przycinają się filmy

Post autor: xane »

Ja też mam taki problem. Z tą różnicą, że dźwięk jest ok a tylko wideo zwalnia co kilka sekund. Sprawdzałem masę programów. Zmieniałem te wyjścia wideo. Nic nie pomogło. Problemem jest albo karta ( gf 450) albo ubuntu 11.10 bo zmieniłem kartę i ubuntu na raz. Na 11.04 i gf 8800gts było ok. Próbowałem instalować sterowniki z nvidia.pl (plik .run) ale dla mnie to jakaś czarna magia. Z opcji "Dodatkowe sterowniki" ten rekomendowany nie da się zainstalować bo występuje jakiś błąd. Zostaje mi tylko ten drugi. Co mogę jeszcze zrobić?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka, filmy, zdjęcia, grafika”