HP Compaq 6720s - jak zresetować hasło w BIOS-ie

Jeśli już na pewno nie da się umieścić posta wyżej.
feniks1975
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 11.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86
Kontakt:

HP Compaq 6720s - jak zresetować hasło w BIOS-ie

Post autor: feniks1975 »

Mam system Ubuntu 11.04 wywaliłem vistę i przestałem się czuć zdołowany i znerwicowany.
Chcę zainstalować jeszcze drugi system Linux na pen-drive ale żeby to zrobić muszę sie dostać do BIOS-a żeby tam włączyć bootowanie z USB ale powstał problem. Nie moge dostać się do BIOS-u, kupiłem w komisie laptopa i zorientowałem się, że jest tam hasło którego nie znam.
Szukałem w google.pl tematów "jak złamać hasło w BIOS-ie" ale sa porady dotyczące platformy Windows.
Proszę o pomoc w tym temacie, jaki progam muszę mieć żeby złamać hasło w BIOS-ie oczywiście pod Ubuntu 11.04?
Wielkie dzięki za poświęcenie mi swojego czasu na pomoc.
Pozdrawiam
Krzysiek
Ostatnio zmieniony 11 lis 2011, 13:25 przez feniks1975, łącznie zmieniany 1 raz.
mercator22
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86
Kontakt:

Re: Proszę o pomoc w zagadnieniu BIOS-u

Post autor: mercator22 »

Przede wszystkim podaj co to za laptop producent marka typ. Zwykle są "uniwersalne" hasła do biosu od producenta, nie znalazłeś nic o tym na necie?
Szukałem w google.pl tematów "jak złamać hasło w BIOS-ie" ale sa porady dotyczące platformy Windows.
To nie jest zależne od systemu który jest aktualnie zainstalowany. Bios dopiero wczytuje system operacyjny.
Póki póki co masz poczytaj pierwszy linkhttp://poradyisztuczki.blogspot.com/200 ... biosu.html
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ostatnia deska ratunku”