Jaką drukarkę kupić do druku dokumentów ?

Porady sprzętowo-handlowe
manoa
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 8.04
Środowisko graficzne: GNOME

Jaką drukarkę kupić do druku dokumentów ?

Post autor: manoa »

Witam,
Korzystam z systemów linuxowych od końca lat 90 i testowałem już na nich różne rzeczy a teraz potrzebowałem podpiąć drukarke i wziąłem starego canona i 320 i niestety nie działa, poszukałem trochę informacji i znalazłem opcje kupienia sterowników za 75$ z jakiejś tam firmy bo canon niby nie udostępnia czy nie napisał sterów pod ten model. Ale to zupełnie nie istotne bo to i tak stary grat który już leży na śmietniku.

Mam do was pytanie apropo sprzętu który współpracuje z linuxem bo nie chce kupować produktów firm dla których liczy się tylko Windows.
Dlatego mam do was prośbę o polecenie TANIEJ DOBREJ DRUKARKI może być laser albo tusz tylko z tanimi zamiennikami, drukarka ma być tylko do drukowania faktur czy innych dokumentów tylko czarno biały druk. Więc takie rzeczy jak jakość druku zdjęc itp... bajery nie maja znaczenia. Jedyne co jest dla mnie istotne to BEZPROBLEMOWE DZIAŁANIE NA UBUNTU oraz TANIA EKSPLOATACJA.

Aha jeszcze jedna rzecz jeżeli są jakieś modele ze skanerem który też działa na ubuntu to bardzo prosze o info,

Tak poza tematem to może warto też zrobić jakis topic z listą firm które wspieraja linuxa :)

dzięki za pomoc
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Hwiparam
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Openbox
Architektura: x86_64

Re: Jaką drukarkę kupić do druku dokumentów ?

Post autor: Hwiparam »

Ja Ci mogę odsprzedać swoją 12-letnią drukarkę HP - Drukuje i działa pod Linuksem :craz:
A tak bardziej serio: Szukaj czegoś dla siebie w asortymencie Brothera. Ich sprzęt działa pod Linuksem i są w miarę tanie tusze do nich. Mają tylko jedną wadę - do tanich nie należą.
manoa pisze:Tak poza tematem to może warto też zrobić jakis topic z listą firm które wspieraja linuxa
Pragnę zauważyć, że coś w ten deseń już na forum jest i to od paru ładnych lat.
viewtopic.php?f=175&t=88927
ODPOWIEDZ

Wróć do „Co kupić?”