Posiadam wersję 8,10 i chciałem ją zaktualizować, ale zarówno program "Zainstaluj aplikacje" jak i "Menadżer aktualizacji" nie chce za mnie tego zrobić, więc pobrałem wersję 11.04, wypaliłem i staram się zainstalować.
1. Przy testowym odpaleniu (bez instalacji) gdy program prosi o wpisanie hasła ani mycha ani klawiatura odpowiada....
2. Przy instalacji mam komunikat:
3. Przy aktualizacji komunikat brzmi:Instalator napotkał nienaprawialny błąd. Uruchomiona zostanie sesja która pomoże zlokalizować problem i rozpocząć instalacje od nowa
Tak zrobiłem ale komunikat się pojawia ponownieZbyt mało miejsca na dysku
Aktualizacja zostanie przerwana (...) Należy opróżnić kosz i usunąć tymczasowe pakiety z poprzednich instalacji używając polecenia "sudo apt-get clean"
W sumie to zależy mi tylko na tym by WoW działał i z tego co doczytałem to potrzebuje Wine w wersji 1.2.3. Mam obecnie wersję 1.1.10 i jako że ani programy do aktualizacji jak i komendy w terminalu nie są w stanie zaktualizować mi tego ptogramu to pobrałem paczkę ze strony Wine. W instrukcji jest napisane by otworzyć:
./tools/wineinstall
Nie ma tam zabardzo wyjaśnion czym to otworzyć, ja użyłem do tego terminal bo inne opcje nie reagowały. W terminalu ukazał mi sie komunikat:
Czy wybiore tak czy nie nic się nie dzieje, terminal się zamyka, a programu jak nie było tak ni maWe need to install Wine as the root user. Do you want us to build Wine,
'su root' and install Wine? Enter 'no' to build Wine without installing:
(yes/no)

Wiem że to pewnie troche noobsko brzmi, ale to dopiero moje początki z Linuchem, a nie zapowiada się żebym wrócił na Windowsa więc proszę was użytkowników tego forum o pomoc mi.
Czy może aby mieć wyższą wersje Wine potrzeba wyższej wersji Ubuntu?