Kernele testowe/stabilne wersja 17.x - atom oraz K8
Moderator: e X t 7 3
- Galvatron
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86
- Kontakt:
Re: Kernele testowe wersja 17.x - atom oraz K8
Żaden terminal - Alt + F2 ==> gksu nautilus/kdesudo dolphin i normalnie kopiujesz.

Man wields his sword to die with a a smile on his face on a distant day beyond his dreams.
- e X t 7 3
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: 21.10
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Ciesze się, ze Panowie pozytywnie odbieracie zmiany, jakie wprowadziłem. W najbliższych dniach udostępnie także paczki z nowymi wersjami sterowników ATi/AMD Catalyst 12.1. Zbudowałem już wersje 32bit oraz 64 bit. Niektórzy twierdz a np. Phoronix, ze nie da się prawidłowo zbudować paczek. Ja się z takim problemem nie spotkałem. Poniżej screen z 64-bitowej wersji pod X370.
Catalyst 12.1 - 64-bitowa
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Nie ma rzeczy niemożliwych ... są tylko trudne do zrobienia 
Moje kernele oraz skrypty:
NeteXt'73 - instalator kerneli i skryptów oraz optymalizator systemu w jednym > netext73.pl

NeteXt'73 - instalator kerneli i skryptów oraz optymalizator systemu w jednym > netext73.pl
-
- Piegowaty Guziec
Witam wszystkich,
chciałbym się zapytać o coś co zwie się vgaswitcheroo. Posiadam lapka MSI GE700 a w nim Core i5 z grafiką intela i zewnętrznego Radka hd 5730. Posiadałem starego ubunciaka (chyba 10.04). Postanowiłem zaktualizować system i oczywiście wgrać nowy kernel od ext'a. Wszystko było by ok, ale jest problem z tymi kartami. Na poprzednim ubunciaku robiłem wszystko zgodnie z linkiem https://help.ubuntu.com/community/HybridGraphics (ba nawet miałem własny skrypt przełączania kart
) i wszystko działało. Na tym kubuntu i kernelu niestety już tak ładnie nie jest. Instalacja sterownika AMD nie rozwiązuje sprawy (http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu ... TI_Hybrids - zalecają własnie otwarte sterowniki + vgaswitcheroo). Problem jest w tym że wg. opisów powinienem mieć plik /sys/kernel/debug/vgaswitcheroo/switch a go nie mam. Sprawdziłem grep -i switcheroo /boot/config-3.1* i wpis jest. Próbowałem też wg porad na stronie http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1744188 i zonk. Osobiście nie jest mi potrzeby radeon pod linuxem, po prostu chcę go wyłączyć bo i zżera baterię niepotrzebnie i grzeje się przez co wentylator musi szybciej pracować.
Gratuluję tak dobrych kerneli. Na służbowym Lenovo R61 działają wyśmienicie.
Z góry dzięki za wskazówki.
Pozdrawiam
chciałbym się zapytać o coś co zwie się vgaswitcheroo. Posiadam lapka MSI GE700 a w nim Core i5 z grafiką intela i zewnętrznego Radka hd 5730. Posiadałem starego ubunciaka (chyba 10.04). Postanowiłem zaktualizować system i oczywiście wgrać nowy kernel od ext'a. Wszystko było by ok, ale jest problem z tymi kartami. Na poprzednim ubunciaku robiłem wszystko zgodnie z linkiem https://help.ubuntu.com/community/HybridGraphics (ba nawet miałem własny skrypt przełączania kart

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 26 sty 2012, 09:32 przez kormoranmen, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Serdeczny Borsuk
link do screna?!?!?!e X t 7 3 pisze:Ciesze się, ze Panowie pozytywnie odbieracie zmiany, jakie wprowadziłem. W najbliższych dniach udostępnie także paczki z nowymi wersjami sterowników ATi/AMD Catalyst 12.1. Zbudowałem już wersje 32bit oraz 64 bit. Niektórzy twierdz a np. Phoronix, ze nie da się prawidłowo zbudować paczek. Ja się z takim problemem nie spotkałem. Poniżej screen z 64-bitowej wersji pod X370.
Pozdrawiam
a gdzie kernel 64?

-
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 11.10
Galvatron= dzięki własnie rozwiązałeś moje 3/4 problemów z kopiowaniem / przenoszeniem plików o.o NIGDY bym nato nie wpadł ...a ciągle mi wylatują z pamięci ścieżki i odpowiednie komendy. Zara potestuje czy jest różnica:)
edt: chyba wszystko dobrze zrobiłem, po instalce bety, 720p chodzi płynnie i przycina mi może w odstępach co 30 s /choc to możę być też fakt że mam inne programy włączone/ fajna sprawa:)
edt: chyba wszystko dobrze zrobiłem, po instalce bety, 720p chodzi płynnie i przycina mi może w odstępach co 30 s /choc to możę być też fakt że mam inne programy włączone/ fajna sprawa:)
- e X t 7 3
- Przyjaciel
- Kontakt:
hehegarnus pisze:link do screna?!?!?!e X t 7 3 pisze:Ciesze się, ze Panowie pozytywnie odbieracie zmiany, jakie wprowadziłem. W najbliższych dniach udostępnie także paczki z nowymi wersjami sterowników ATi/AMD Catalyst 12.1. Zbudowałem już wersje 32bit oraz 64 bit. Niektórzy twierdz a np. Phoronix, ze nie da się prawidłowo zbudować paczek. Ja się z takim problemem nie spotkałem. Poniżej screen z 64-bitowej wersji pod X370.
Pozdrawiam
a gdzie kernel 64?

Pozdrawiam
-- 26 sty 2012 10:19 --
Witam ... hmm nie mam jak tego teraz przetestować. Proszę Kolegę o przyjęcie tego, że wersja 10.04 już nie daje gwarancji, że po instalacji moich najnowszych kerneli wszystko będzie działać jak należy ... różnice w sterownikach X.org, Mesa, a kernel już są już tu tak duże, że mnogą powstawać różne nieprzewidziane komplikacje ... proszę spróbuj może pod Ubuntu/Kubuntu 11.10.kormoranmen pisze:Witam wszystkich,
chciałbym się zapytać o coś co zwie się vgaswitcheroo. Posiadam lapka MSI GE700 a w nim Core i5 z grafiką intela i zewnętrznego Radka hd 5730. Posiadałem starego ubunciaka (chyba 10.04). Postanowiłem zaktualizować system i oczywiście wgrać nowy kernel od ext'a. Wszystko było by ok, ale jest problem z tymi kartami. Na poprzednim ubunciaku robiłem wszystko zgodnie z linkiem https://help.ubuntu.com/community/HybridGraphics (ba nawet miałem własny skrypt przełączania kart) i wszystko działało. Na tym kubuntu i kernelu niestety już tak ładnie nie jest. Instalacja sterownika AMD nie rozwiązuje sprawy (http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu ... TI_Hybrids - zalecają własnie otwarte sterowniki + vgaswitcheroo). Problem jest w tym że wg. opisów powinienem mieć plik /sys/kernel/debug/vgaswitcheroo/switch a go nie mam. Sprawdziłem grep -i switcheroo /boot/config-3.1* i wpis jest. Próbowałem też wg porad na stronie http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1744188 i zonk. Osobiście nie jest mi potrzeby radeon pod linuxem, po prostu chcę go wyłączyć bo i zżera baterię niepotrzebnie i grzeje się przez co wentylator musi szybciej pracować.
Pozdrawiam
Pozdrawiam

-
- Serdeczny Borsuk
a testujesz kde 4.8?
-
- Piegowaty Guziec
Witam,
źle mnie zrozumiałeś (źle to pewnie napisałem) - mam właśnie kubuntu 11.10 i na tym testuje
Domyślny kernel nie miał włączonego vgaswitcheroo, Twój natomiast to posiada 
źle mnie zrozumiałeś (źle to pewnie napisałem) - mam właśnie kubuntu 11.10 i na tym testuje

- Galvatron
- Zakręcona Traszka
- Kontakt:
Wczoraj zapomniałem napisać, że jest jeszcze jeden sposób na płynne 720p na YT, a w zasadzie dwa:taedoju pisze:Galvatron= dzięki własnie rozwiązałeś moje 3/4 problemów z kopiowaniem / przenoszeniem plików o.o NIGDY bym nato nie wpadł ...a ciągle mi wylatują z pamięci ścieżki i odpowiednie komendy. Zara potestuje czy jest różnica:)
1. Wideo w formacie HTML5/WebM, oglądane za pomocą Chromium + FFMPEG Codecs Extra (nie wiem czemu, ale w innych przeglądarkach ledwo działa 360p w okienku - chyba z braku odpowiednich kodeków):
1.1 https://launchpad.net/~chromium-daily/+archive/stable
1.2 https://launchpad.net/~chromium-daily/+archive/beta
1.3 https://launchpad.net/~chromium-daily/+archive/dev
1.4 https://launchpad.net/~chromium-daily/+archive/ppa
Im wyższy numer, tym nowsze wersje zawiera, ale i większa szansa na problemy ze stabilnością. Osobiście korzystam z "DEV", bo ostatnio "Daily" nie chciało się nawet zainstalować, przez problemy z zależnościami.
Żeby obejrzeć same materiały, trzeba wejść na stronę http://youtube.com/html5, kliknąć Join HTML5 trial, a potem, już po wyszukaniu materiałów, wybrać filter WebM. Da się to także jakoś ustawić na sztywno, ale nie polecam, bo tylko część rzeczy jest w tym formacie, więc po prostu zawęzi się ilość dostępnych materiałów.
2. Lightspark, czyli open source'owa implementacja Flasha, alternatywna wobec projektu Gnash (UWAGA! Chwilowo brak paczek 32-bit dla najnowszego 0.5.4!). Poprzednia wersja (0.5.3) działała, ale raczej "ledwo" (sprawdzane pod Operą 11.52, Firefox 9 i Chromium 17), natomiast tę muszę dopiero sprawdzić. Projekt jednak wydaje się bardzo obiecujący i za jakiś czas może stać się świetnym zamiennikiem, lekkim i wydajnym, więc warto go śledzić.
Ostatnio zmieniony 26 sty 2012, 19:05 przez Galvatron, łącznie zmieniany 1 raz.
Man wields his sword to die with a a smile on his face on a distant day beyond his dreams.
- e X t 7 3
- Przyjaciel
- Kontakt:
garnus pisze:a testujesz kde 4.8?
Czy ja testuje ? ... jedynie na daily build Kubuntu 12.04 ... i powiem, ze nawet w standardowej konfiguracji wiele poprawili

Pozdrawiam
-- 26 sty 2012 10:55 --
hmm zatem wybacz my faultkormoranmen pisze:Witam,
źle mnie zrozumiałeś (źle to pewnie napisałem) - mam właśnie kubuntu 11.10 i na tym testujeDomyślny kernel nie miał włączonego vgaswitcheroo, Twój natomiast to posiada

Pozdrawiam
-- 26 sty 2012 11:06 --
Jeszcze co do wersji 64 bit .. oprócz wielu plusów, np adresowanie całej przestrzeni pamięci dla jednej aplikacji sa też "minusy" - w zasadzie niewielki skok wydajności w stosunku do 32-bitów, a czasem spadek - tak niektóre aplikacje gorzej są skompilowane do środowiska 64-bity, większe zużycie ram - tu nic nie zrobię, o ile pod 32-bitami ma spore pole manewru w tym aspekcie tak tu "ręce mi związali" i np pod X370 - 32-bity na starcie zajęte pod 17.6 ok 340 MB ram - KDE 4.7 (jak na screenach), pod v17.6-64bit to ok 450 MB ram. Wynika to m.in. z innego adresowania pamięci oraz dłuższych "słów" 64-bitowych

Pozdrawiam
-- 26 sty 2012 12:50 --
Tak działa nowe KDE 4.8 ... w naturze jest znacznie płynniej

Pozdrawiam
-- 26 sty 2012 17:22 --
Pozdrawiam

- pax0r
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Środowisko graficzne: GNOME
cieszy mnie to bo akurat moja maszyna ktora uzywam z 64bitowym system jest na Radeoniee X t 7 3 pisze:Ciesze się, ze Panowie pozytywnie odbieracie zmiany, jakie wprowadziłem. W najbliższych dniach udostępnie także paczki z nowymi wersjami sterowników ATi/AMD Catalyst 12.1. Zbudowałem już wersje 32bit oraz 64 bit. Niektórzy twierdz a np. Phoronix, ze nie da się prawidłowo zbudować paczek. Ja się z takim problemem nie spotkałem. Poniżej screen z 64-bitowej wersji pod X370.
Pozdrawiam

ale czy Twój 64bitowy kernel tez bardziej nastawiony jest na gry itp? bo akurat ja tego 64bitowego linucha to wykorzystuje glownie do kompilacji kolejnych wersji Androida

- e X t 7 3
- Przyjaciel
- Kontakt:
Witaj, każdy z kerneli jest "nastawiony" na realizacji założonych przeze mnie celów - przy zachowaniu właściwych "proporcji" - szukany "złoty środek", a zatem ma być maksymalnie responsywny, wydajny i oszczędny (zużycie energii, zasoby, ram). Kernel, który pracuje na X370 to wersja Brazos - maksymalnie zoptymalizowany pod właśnie tę architekturę. Wersja K8 różni się od niej tym, że nie mogłem tu zastosować, aż tak głębokich optymalizacji - przede wszystkim w procesie kompilacji, ze względu na konieczność działania takiego kernel na szerszym kręgu maszyn dla jakich jest przeznaczona. Jak psiałem kernele maksymalnie "skustomalizowane" - tu obecnie Brazos i za jakiś czas i7, które będą idealnie zoptymalizowana do architektury AMD (Brazos) i Intela od i3, i5, po i7 (wersja i7) - będę udostępniał odpłatnie - wpłata przez PayPal. Oczywiście wersje K8 i atom zawsze będą udostępniane nieodpłatnie.pax0r pisze:cieszy mnie to bo akurat moja maszyna ktora uzywam z 64bitowym system jest na Radeoniee X t 7 3 pisze:Ciesze się, ze Panowie pozytywnie odbieracie zmiany, jakie wprowadziłem. W najbliższych dniach udostępnie także paczki z nowymi wersjami sterowników ATi/AMD Catalyst 12.1. Zbudowałem już wersje 32bit oraz 64 bit. Niektórzy twierdz a np. Phoronix, ze nie da się prawidłowo zbudować paczek. Ja się z takim problemem nie spotkałem. Poniżej screen z 64-bitowej wersji pod X370.
Pozdrawiam
ale czy Twój 64bitowy kernel tez bardziej nastawiony jest na gry itp? bo akurat ja tego 64bitowego linucha to wykorzystuje glownie do kompilacji kolejnych wersji Androida(btw ma ktos z was moze LG P350?
)
Zatem konkludując, kernel zarówno K8, jak i Brazos będą równie wydajne w różnych obliczeniach, (przykład test Apache), jak i grach

Pozdrawiam

- linuxozaurus
- Gibki Gibbon
- Wersja Ubuntu: 20.04
znowu opóźnienie bo miało być pod koniec tygodnia co z tym jajkiem dla 64 bitów ja tutaj czekam od ponad pół roku
witam
Linuxozaurus
Santo Subito Ioannes Paulus II "wolne oprogramowanie dla wolnych ludzi"
Lenowo IdeaPad L340 17API z Windows 11 Windows Dual Boot Linux Mint Cinamon in secure boot end user mode.
Sława Ukrajini!
Linuxozaurus
Lenowo IdeaPad L340 17API z Windows 11 Windows Dual Boot Linux Mint Cinamon in secure boot end user mode.
- e X t 7 3
- Przyjaciel
- Kontakt:
Witaj, kernel udostępnię w poniedziałek lub wtorek. Testuje jescze pewne opcje i kernel 3.2.2. Decyzje podejmę dzisiaj, który wypuścić.linuxozaurus pisze:znowu opóźnienie bo miało być pod koniec tygodnia co z tym jajkiem dla 64 bitów ja tutaj czekam od ponad pół roku
Pozdrawiam

- linuxozaurus
- Gibki Gibbon
- Wersja Ubuntu: 20.04
no to jeszcze poczekam na odpowiedz to chętnie zabiorę za sprawdzenie jak działa w porównaniu z genericem
witam
Linuxozaurus
Sława Ukrajini!
Linuxozaurus
- e X t 7 3
- Przyjaciel
- Kontakt:
Zatem tak, odnośnie kernela 3.2.2, jest poprawa tym razem już system usypia w każdym przypadku prawidłowo ... jednak na niektórych maszynach się nie wybudza
. Widać jeszcze trzeba poczekać jakąś chwilę na poprawę wszystkich błędów. Zatem wersja 64-bit oparta będzie o 3.1.10.
Powstaje jeszcze jedna kwestia w kernelach od 2.6.39 do 3.2.1 (3.2.2 już jest załatany) jest dość poważna luka bezpieczeństwa - kernel: proc: /proc/<pid>/mem mem_write insufficient permission checking . Oczywiście kernela 3.1.x nikomu już się łatać nie chce. Ja jednak wykorzystałem patch dla 3.2.2 i zaaplikowałem go do 3.1.10. Zatem wersja 64-bit już ten patch będzie miała zaaplikowany. Natomiast wersje 32-bit atom i K8 - tutaj wypuszczę w przyszłym tygodniu wersje v17.7, które będą miały wyeliminowaną tę lukę bezpieczeństwa. Chodzi tu o nie dość mocne zabezpieczenie dostępu do plików /proc/<pid>/mem przez kernel, co przy odpowiednim działaniu może pozwolić na podniesienie uprawnień. W skrajnym przypadku z usera do roota.
Pozdrawiam

Powstaje jeszcze jedna kwestia w kernelach od 2.6.39 do 3.2.1 (3.2.2 już jest załatany) jest dość poważna luka bezpieczeństwa - kernel: proc: /proc/<pid>/mem mem_write insufficient permission checking . Oczywiście kernela 3.1.x nikomu już się łatać nie chce. Ja jednak wykorzystałem patch dla 3.2.2 i zaaplikowałem go do 3.1.10. Zatem wersja 64-bit już ten patch będzie miała zaaplikowany. Natomiast wersje 32-bit atom i K8 - tutaj wypuszczę w przyszłym tygodniu wersje v17.7, które będą miały wyeliminowaną tę lukę bezpieczeństwa. Chodzi tu o nie dość mocne zabezpieczenie dostępu do plików /proc/<pid>/mem przez kernel, co przy odpowiednim działaniu może pozwolić na podniesienie uprawnień. W skrajnym przypadku z usera do roota.
Pozdrawiam

-
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Kontakt:
O jakiej kwocie mówimy w przypadku wersji i7?
-
- Piegowaty Guziec
Witam wszystkich,
Chciałem tylko poinformować że problemem były zainstalowane sterowniki własnościowe AMD. Nie wiem skąd się wzięły ale po ich usunięciu (najprościej przez aplet Dodatkowe Sterowniki) i małej modyfikacji pliku rc.local wszystko wróciło do prawidłowego działania. Także mogę cieszyć się przełączalną grafiką (przede wszystkim wyłączeniem radeona).
Pozdrawiam.
PS Również jestem ciekaw jaka była by kwota dla wersji i7 (dokładnie dla i5).
Chciałem tylko poinformować że problemem były zainstalowane sterowniki własnościowe AMD. Nie wiem skąd się wzięły ale po ich usunięciu (najprościej przez aplet Dodatkowe Sterowniki) i małej modyfikacji pliku rc.local wszystko wróciło do prawidłowego działania. Także mogę cieszyć się przełączalną grafiką (przede wszystkim wyłączeniem radeona).
Pozdrawiam.
PS Również jestem ciekaw jaka była by kwota dla wersji i7 (dokładnie dla i5).
-
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 11.10
eXt zauwazylem ze na nowym kernelu skacze mi predkosc / moc połączenia przez wifi na baterii, natomiast po podłaczeniu zasilania natychmiast połaczenie jest mocne i prędkość stała...
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 15.10
- Środowisko graficzne: Inne
przy instalacji najpierw 17.5, a później 17.6 wywaliło mi jakieś błędy . Co z tym zrobić?
Nie uchwyciłem po instalacji, ale mam takie coś
Nie uchwyciłem po instalacji, ale mam takie coś
sudo apt-get upgrade
[sudo] password for tomek:
Czytanie list pakietów... Gotowe
Budowanie drzewa zależności
Odczyt informacji o stanie... Gotowe
0 aktualizowanych, 0 nowo instalowanych, 0 usuwanych i 0 nieaktualizowanych.
2 nie w pełni zainstalowanych lub usuniętych.
Po tej operacji zostanie dodatkowo użyte 0 B miejsca na dysku.
Kontynuować [T/n]? t
Konfigurowanie linux-image-3.1.10-ext73-f1-17.6-k8-ags-cfs (3.1.10-ext73-f1-17.6-k8-ags-cfs-10.00.Custom) ...
Running depmod.
Examining /etc/kernel/postinst.d.
run-parts: executing /etc/kernel/postinst.d/initramfs 3.1.10-ext73-f1-17.6-k8-ags-cfs /boot/vmlinuz-3.1.10-ext73-f1-17.6-k8-ags-cfs
run-parts: executing /etc/kernel/postinst.d/initramfs-tools 3.1.10-ext73-f1-17.6-k8-ags-cfs /boot/vmlinuz-3.1.10-ext73-f1-17.6-k8-ags-cfs
update-initramfs: Generating /boot/initrd.img-3.1.10-ext73-f1-17.6-k8-ags-cfs
run-parts: executing /etc/kernel/postinst.d/pm-utils 3.1.10-ext73-f1-17.6-k8-ags-cfs /boot/vmlinuz-3.1.10-ext73-f1-17.6-k8-ags-cfs
run-parts: executing /etc/kernel/postinst.d/update-notifier 3.1.10-ext73-f1-17.6-k8-ags-cfs /boot/vmlinuz-3.1.10-ext73-f1-17.6-k8-ags-cfs
run-parts: executing /etc/kernel/postinst.d/zz-update-grub 3.1.10-ext73-f1-17.6-k8-ags-cfs /boot/vmlinuz-3.1.10-ext73-f1-17.6-k8-ags-cfs
Searching for GRUB installation directory ... found: /boot/grub
Searching for default file ... found: /boot/grub/default
Testing for an existing GRUB menu.lst file ... found: /boot/grub/menu.lst
Searching for splash image ... none found, skipping ...
Found kernel: /boot/vmlinuz-3.1.10-ext73-f1-17.6-k8-ags-cfs
Found kernel: /boot/vmlinuz-3.1.8-ext73-f1-17.5-k8-ags-cfs
Found kernel: /boot/vmlinuz-3.1.4-ext73-f1-17.1-k8-ags-cfs
Found kernel: /boot/vmlinuz-3.1.1-ext73-f1-17.0-k8-ags-cfs
Found GRUB 2: /boot/grub/core.img
Found kernel: /boot/memtest86+.bin
run-parts: /etc/kernel/postinst.d/zz-update-grub exited with return code 20
Failed to process /etc/kernel/postinst.d at /var/lib/dpkg/info/linux-image-3.1.10-ext73-f1-17.6-k8-ags-cfs.postinst line 346.
dpkg: błąd przetwarzania linux-image-3.1.10-ext73-f1-17.6-k8-ags-cfs (--configure):
podproces zainstalowany skrypt post-installation zwrócił kod błędu 128
Konfigurowanie linux-image-3.1.4-ext73-f1-17.1-k8-ags-cfs (3.1.4-ext73-f1-17.1-k8-ags-cfs-10.00.Custom) ...
No apport report written because MaxReports is reached already
Running depmod.
Examining /etc/kernel/postinst.d.
run-parts: executing /etc/kernel/postinst.d/initramfs 3.1.4-ext73-f1-17.1-k8-ags-cfs /boot/vmlinuz-3.1.4-ext73-f1-17.1-k8-ags-cfs
run-parts: executing /etc/kernel/postinst.d/initramfs-tools 3.1.4-ext73-f1-17.1-k8-ags-cfs /boot/vmlinuz-3.1.4-ext73-f1-17.1-k8-ags-cfs
update-initramfs: Generating /boot/initrd.img-3.1.4-ext73-f1-17.1-k8-ags-cfs
run-parts: executing /etc/kernel/postinst.d/pm-utils 3.1.4-ext73-f1-17.1-k8-ags-cfs /boot/vmlinuz-3.1.4-ext73-f1-17.1-k8-ags-cfs
run-parts: executing /etc/kernel/postinst.d/update-notifier 3.1.4-ext73-f1-17.1-k8-ags-cfs /boot/vmlinuz-3.1.4-ext73-f1-17.1-k8-ags-cfs
run-parts: executing /etc/kernel/postinst.d/zz-update-grub 3.1.4-ext73-f1-17.1-k8-ags-cfs /boot/vmlinuz-3.1.4-ext73-f1-17.1-k8-ags-cfs
Searching for GRUB installation directory ... found: /boot/grub
Searching for default file ... found: /boot/grub/default
Testing for an existing GRUB menu.lst file ... found: /boot/grub/menu.lst
Searching for splash image ... none found, skipping ...
Found kernel: /boot/vmlinuz-3.1.10-ext73-f1-17.6-k8-ags-cfs
Found kernel: /boot/vmlinuz-3.1.8-ext73-f1-17.5-k8-ags-cfs
Found kernel: /boot/vmlinuz-3.1.4-ext73-f1-17.1-k8-ags-cfs
Found kernel: /boot/vmlinuz-3.1.1-ext73-f1-17.0-k8-ags-cfs
Found GRUB 2: /boot/grub/core.img
Found kernel: /boot/memtest86+.bin
run-parts: /etc/kernel/postinst.d/zz-update-grub exited with return code 20
Failed to process /etc/kernel/postinst.d at /var/lib/dpkg/info/linux-image-3.1.4-ext73-f1-17.1-k8-ags-cfs.postinst line 346.
dpkg: błąd przetwarzania linux-image-3.1.4-ext73-f1-17.1-k8-ags-cfs (--configure):
podproces zainstalowany skrypt post-installation zwrócił kod błędu 128
No apport report written because MaxReports is reached already
Wystąpiły błędy podczas przetwarzania:
linux-image-3.1.10-ext73-f1-17.6-k8-ags-cfs
linux-image-3.1.4-ext73-f1-17.1-k8-ags-cfs
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)