Instalacja starszej wersji Wine

Tutaj można zadać pytanie, jeśli Linuksa widzi się pierwszy raz w życiu ;)
noerror
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 11.10
Środowisko graficzne: GNOME

Instalacja starszej wersji Wine

Post autor: noerror »

Od jakiegoś czasu okrutnie męczę się z zainstalowaniem Wine w wersji 1.2.3. Próbowałem następującymi metodami:
1. Chyba najprostsza. Uruchamiam Centrum Oprogramowania Ubuntu, szukam w wyszukiwarce Wine (wine 1.2) klikam "Zainstaluj: i otrzymuję komunikat o treści
Zależności pakietu nie mogą zostać rozwiązane
Ten błąd mógł być spowodowany wymogiem dodatkowych pakietów oprogramowania, których brak lub nie można ich zainstalować. Może także istnieć konflikt pomiędzy pakietami oprogramowania, które nie mogą być zainstalowane w jednym czasie.
2. Wchodzę na strone http://www.winehq.org/download/ubuntu klikam na link, otwiera się automatycznie wcześniej wspomniane Centrum Oprogramowania i przy próbie instalacji ten sam błąd co wyżej. Dodałem repozytorium.

3. Pobieram pakiet instalacyjny z http://wine.budgetdedicated.com/archive/index.html wibieram wine 1.2.3 instaluje a tu niepodziewajka ! mam zainstalowana wersje 1.4 ...... A więc znowu uninstall..

4. Próbowałem Instalacje ze źródłem ale w tym to zielony jestem więc oszczędzę wam czytania niesamowicie ciekawy a jakze i długich raportów błędów z konsoli.

Z góry dziękuję za wasze chęci pomocy mi oraz wszelkie sugestie.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
brezniew
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Fluxbox
Architektura: x86_64

Re: Instalacja starszej wersji Wine

Post autor: brezniew »

Zainstaluj PlayOnLInux (wersja All distributions) i wtedy możesz instalować lokalnie i używać dowolnej wersji Wine.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przedszkole Linuksa”