System pakietów jest uszkodzony

Tutaj można zadać pytanie, jeśli Linuksa widzi się pierwszy raz w życiu ;)
Opeh
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 11.10
Środowisko graficzne: Brak
Architektura: x86_64
Kontakt:

Post autor: Opeh »

Witam.
Jestem nowy w środowisku linuksa , przedwczoraj zainstalowałem sobie ubuntu wiec prosilbym was o troche wyrozumiałości z waszej strony :). Ok tak wiec instaluje skype juz wszystko ładnie pieknie w "Centrum oprogramowania Ubuntu" daje instaluj i wsykakuje mi taki błąd:
Proszę sprawdzić, czy używane są repozytoria osób trzecich. Jeśli tak, to proszę je wyłączyć, ponieważ są częstym źródłem problemów.

Zależności dla następujących pakietów, nie zostały spełnione:

libc6: Depends: libc-bin (= 2.13-20ubuntu5) ale został zainstalowany
libc6-dev: Depends: libc6 (= 2.13-20ubuntu5.1) ale 2.13-20ubuntu5 jest zainstalowany
Depends: libc-dev-bin (= 2.13-20ubuntu5.1) ale 2.13-20ubuntu5.1 jest zainstalowany
wpisywałem w terminalu polecenie apt-get install -f ale nic nie dwało , nie wiem co dalej robić
Ostatnio zmieniony 29 mar 2012, 16:13 przez Opeh, łącznie zmieniany 2 razy.
bear7
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86_64

Re: problem z instalacją Skype

Post autor: bear7 »

Zanim ponownie wpiszesz w tytule tematu słowo PROBLEM zapoznaj się z REGULAMINEM
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.

Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przedszkole Linuksa”