laptop hp 6735s - brak sieci Lan i Wifi
laptop hp 6735s - brak sieci Lan i Wifi
Witam,
Na moim laptopie po zainstalowaniu ubuntu 11.04 niebiańska nimfa nie ma połączenia z internetem po przez Lan i Wifi. Po wpisaniu komendy lspci uzyskuje wynik:
06:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4322 802.11a/b/g/n Wirless LAN Controller (rev 01)
Dodam ze dioda Wifi świeci na pomarańczowo (nie działa wifi), gdy ja naciśniemy stan jest bez zmian.
Proszę o pomoc.
Na moim laptopie po zainstalowaniu ubuntu 11.04 niebiańska nimfa nie ma połączenia z internetem po przez Lan i Wifi. Po wpisaniu komendy lspci uzyskuje wynik:
06:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4322 802.11a/b/g/n Wirless LAN Controller (rev 01)
Dodam ze dioda Wifi świeci na pomarańczowo (nie działa wifi), gdy ja naciśniemy stan jest bez zmian.
Proszę o pomoc.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
Re: laptop hp 6735s - brak sieci Lan i Wifi
co rozumiesz poprzez niedziała? Nie widzi sieci, czy się nie łączy?
nie widzi i nie laczy
-
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
Widzisz, aby zainstalować sterownik do Wifi:
potrzebujesz połączenia z internetem, najlepiej poprzez LAN...
Jak masz problem z LAN, to załóż osobny, podobny temat. Dlaczego osobny temat? Zasady forum. Szczegóły w regulaminie
Kod: Zaznacz cały
sudo apt-get install b43-fwcutter
Jak masz problem z LAN, to załóż osobny, podobny temat. Dlaczego osobny temat? Zasady forum. Szczegóły w regulaminie

O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
- luk1don
- Przebojowy Jelonek
- Architektura: x86
Pakiet DEB b43-fwcutter jak mi się zdaje jest dołączany na płytce CD z Ubuntu, tylko trzeba przejść do jakiegoś folderu, żeby go zainstalować przez sudo dpkg -ibear7 pisze:Widzisz, aby zainstalować sterownik do Wifi:potrzebujesz połączenia z internetem, najlepiej poprzez LAN...Kod: Zaznacz cały
sudo apt-get install b43-fwcutter
-
- Przyjaciel
A tego akurat nie wiedziałemluk1don pisze: Pakiet DEB b43-fwcutter jak mi się zdaje jest dołączany na płytce CD z Ubuntu, tylko trzeba przejść do jakiegoś folderu, żeby go zainstalować przez sudo dpkg -i

Kod: Zaznacz cały
pool/main/b/b43-fwcutter/
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.