Mój problem jest taki, że gdy klikam get torrent na stronie z tymi plikami, to domyślnie otwierają się one w Transmission, a ja chciałbym, żeby otiwerały się za pomocą Deluge.
Gdy zaczynam konfigurację ubuntu, to gdzieś miałem okienko, gdzie mogłem edytować te skojarzenia, ale teraz nie mogę tego odnaleść.
Utworzyłem na pulpicie customowy plik z rozszerzeniem .torrent tylko po to, żeby spróbować otworzyć innym programem poprzez prawy przycisk myszy, ale na liście programów, nie ma wspomnianego przeze mnie Deluge.
Dlaczego ? Jak się z tym uporać ? Czy faktycznie jest jakiś pakiet, który odpowiada za skojarzenia plików ? Może mi się przewidziało ;]
W windowsie można to bardzo prosto zrobić, mam nadzieję, że w ubuntu nie będzie to mego skomplikowane

Czytałem coś o uruchamianiu przez gnome-commander. U mnie uruchamia tak samo jak podwójny klik na pulpicie, czyli w Transmission.
Pozdrawiam i dziękuję z góry za pomoc

Michał.
//edit
Po problemie, nie wiem czemu ale nagle otwiera się w Deluge. To dobrze, szkoda tylko, że nie wiem dlaczego

Mimo wszystko prosiłbym o naprowadzenie na okienko ze skojarzeniami plików, bo pewnie jeszcze inne programy będę chciał zmienić z domyślnych