Epiphany (WWW) "utrwalanie" najczęściej wyświetlanych.

Przeglądarki, poczta, pakiety biurowe, prezentacje itd.
jedrus7
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Epiphany (WWW) "utrwalanie" najczęściej wyświetlanych.

Post autor: jedrus7 »

Witam
Dzisiaj na swoim komputerze zainstalowałem Ubuntu Gnome Remix i wydaję mi się, że pozostanę z nim na dłużej :)
Jednak jako, że "moja" opera działała na niektórych stronach strasznie wolno, to przesiadłem się na wbudowaną Epiphany (nazywaną też po prostu WWW), jest jednak jeden szczególik do którego przywykłem w operze i trudno mi jest bez niego działać. A mianowicie w operze jak otwieramy nową kartę mamy szybkie wybieranie, a natomiast w Epiphany mamy najczęściej odwiedzane, różnica między nimi tkwi w tym, że strony szybkiego wybierania są ustawione na stałe i stąd mój post, i pytanie: czy dałoby radę ustawić na stałe strony z najczęściej odwiedzanych?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
rom
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek
Wersja Ubuntu: 14.04
Środowisko graficzne: Xfce

Re: Epiphany (WWW) "utrwalanie" najczęściej wyświetlanych.

Post autor: rom »

Sprawdź, którą masz wersję Epiphany. Od 3.6 powinna mieć domyślnie funkcję Speed Dial (w samym programie nazywa się to The Overview).
http://www.iloveubuntu.net/epiphany-web ... l-overview

edycja:
Według tej strony https://launchpad.net/ubuntu/+source/epiphany-browser wersja Epiphany 3.6 jest dostępna od Quantal wzwyż. Nie wiem, czy są jakieś dodatki oferujące taką funkcję dostępne na starsze wersje.
także = też
tak że = więc
jedrus7
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.10
Środowisko graficzne: GNOME

Re: Epiphany (WWW) "utrwalanie" najczęściej wyświetlanych.

Post autor: jedrus7 »

Dzięki za odpowiedź, jednak po chwili użytkowania zauważyłem że Epiphany dość często się wywala i postanowiłem wrócić do Midori. Ale mimo wszystko jeszcze raz dzięki.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Biuro”