Karta telewizyjna KWorld KW-TV878-FBK Konfiguracja
- raf092pl
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86
- Kontakt:
Karta telewizyjna KWorld KW-TV878-FBK Konfiguracja
Witam, posiadam tą kartę i zainstalowany programik TVTime. Karta potrzebna jest mi jedynie do przechwytywania obrazu ponieważ korzystam z zewnętrznego dekodera/konsoli/dvd/vhs. Kiedy włączam w TVTime Źródło dla niej właściwe czyli Composite 1 to jedyne co mogę zobaczyć po włączeniu jakiegoś sprzętu to pasy nieskładnie latające po ekranie. Nie pomagała zmiana standardu z PAL na PAL-60. Karta na pewno sprawna bo sprawdzałem u kumpla na windzie.
- jacekalex
- Gibki Gibbon
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: MATE
- Architektura: x86_64
Re: Karta telewizyjna KWorld KW-TV878-FBK Konfiguracja
Spróbuj Vlc albo Mplayera (lub Smplayera) zamiast Tvtime.
Problemy rozwiązujemy na forum nie na PW -> Niech inni na tym skorzystają.
Komputer jest jak klimatyzacja - gdy otworzysz okna, robi się bezużyteczny...
Linux User #499936
Inny OS: Gentoo Linux
Komputer jest jak klimatyzacja - gdy otworzysz okna, robi się bezużyteczny...
Linux User #499936
Inny OS: Gentoo Linux

- raf092pl
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86
- Kontakt:
Re: Karta telewizyjna KWorld KW-TV878-FBK Konfiguracja
Zarówno VLC jak i Mplayer dają jednakowy efekt: zielony ekran a na górze kolorowo śnieży wąski pasek.
-- 4 mar 2013, o 10:34 --
A oto nowe odkrycie: na Pal DK/BG i każdym innym obraz skacze. Na NTSC i SECAM również. Jedynie na Pal NC jest wporządku, ale także nie do końca ponieważ obraz jest czarno-biały. Działają programy Xawtv i TVTime.
Kiedy ustawiłem dekoder na system tv 480i (normalnie mam 576i) obraz przy ustawieniu NTSC był kolorowy, jednak poza dekoderem nie mam możliwości takiego ustawienia, poza tym rozdzielczość tego kolorowego obrazu nie była zadowalająca. Spróbowałem także użyć przejściówki z chinche na s-video ale zmiana źródła obrazu też nic nie dała.
-- 4 mar 2013, o 10:34 --
A oto nowe odkrycie: na Pal DK/BG i każdym innym obraz skacze. Na NTSC i SECAM również. Jedynie na Pal NC jest wporządku, ale także nie do końca ponieważ obraz jest czarno-biały. Działają programy Xawtv i TVTime.
Kiedy ustawiłem dekoder na system tv 480i (normalnie mam 576i) obraz przy ustawieniu NTSC był kolorowy, jednak poza dekoderem nie mam możliwości takiego ustawienia, poza tym rozdzielczość tego kolorowego obrazu nie była zadowalająca. Spróbowałem także użyć przejściówki z chinche na s-video ale zmiana źródła obrazu też nic nie dała.