zawieszanie się ubuntu podczas restartu systemu
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
zawieszanie się ubuntu podczas restartu systemu
może mi ktoś powiedzieć co mam zrobić gdy przy restarcie zawiesza mi sie system na ekranie ubuntu 12.04 (kilka razy się ładuje aż w końcu staje w miejscu i nic nie pomaga tylko wyłączenie przez przytrzymanie przycisku zasilania). Dodam że dzieje się tak tylko przy zamykaniu systemu, na uruchomianiu jest wszystko ok. Gdy biorę opcję wyłącz komputer jest to samo. Jestem początkującym użytkownikiem i proszę pisać po kolei co robić.
- Hyphen
- Sędziwy Jeż
- Kontakt:
Re: zawieszanie się ubuntu podczas restartu systemu
Jakieś komunikaty z błędami? Mógłbyś spróbować wyłączyć system z poziomu powłoki (przełącz się na tryb tekstowy) myślę, że wtedy mógłbyś zobaczyć co jest źle.
-
- Sędziwy Jeż
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86
Wyłącz splasha. Przez niego mi się system często nie uruchamiał i zawieszał.
-
- Piegowaty Guziec
nie wiem jakie błędy, ale muszę się poprawić i napisać, że jak wybieram opcję wyłącz komputer to wtedy jest wszystko jak w zegarku - system się wyłacza. Problem jest jak wezmę wybiorę opcję restart - tylko wtedy mi się zawiesza. Puki co jedynie wyłaczam telko komputer bez używania restartu. Jedynie sprobuje z tym splashem.