Jedyne co udało mi się odpalić to Minecraft. Chciałem CS 1.6 ze steam'a, ale nie mogę ustawić sobie instalacji na pendrive, a na dysku LiveCD brak miejsca(w ramie chyba

Skoro instalowałeś system na pendrive to czego się spodziewałeś?DwD99 pisze:Miałem pendrive z zainstalowanym normalnie ubuntu to strasznie ciął ;/
Da się tak zrobić i parę postów wyżej napisałem ci jak to zrobić. Instalacja persistent na penie i wszystko co zrobisz, jest zapisywane na stałe. Jak sobie podmontujesz /tmp albo utworzysz ramdysk to zostanie to zapisane i będzie się uruchamiało po każdym starcie. To samo z Wine, jak go zainstalujesz, to będzie zainstalowane.DwD99 pisze:ja mam teraz pendrive 8gb. I pytanie .. nie da się zrobić tak, żeby ładował się do RAM'u, ale zapisywał dane?
Najbardziej zależy mi na tym, żeby Wine był cały czas zainstalowany.
W twojej wypowiedzi bzdura goni bzdurę i bzdurą pogania. Może przestań wprowadzać ludzi w błąd?lex87 pisze:Ram ma to do siebie, że po wyłączeniu dane giną. Ubuntu chyba jest za duży by go władować do ramu. Puppy Linuxa czy Slaxa to można. W Slaxie można banalnie przez stronę dodawać moduły do obrazu. Jednak i tak co odpalenie komputera będziesz musiał instalować grę.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 9 gości