Od niedawna posiadam Ubuntu 13.04 i zainstalowałem sobie Guake terminal lecz mam taki problem gdy uruchomie go to pokazuje mi sie na wszystkich 4 pulpitach

Dlaczego tak jest ?
Pomoże Ktoś

THX
Pomóc z czym? To nie jest żaden problem - takie jest domyślne i celowe działanie tego programu. Jak chcesz mieć terminal na tylko jednym pulpicie, to uruchom gnome-terminal lub szukaj innej alternatywy.wlprzemek pisze:Guake terminal (...) problem gdy uruchomie go to pokazuje mi sie na wszystkich 4 pulpitach![]()
Dlaczego tak jest ?
Pomoże Ktoś![]()
Po co otwierać kilka kopii/instancji (zakładka to co innego) terminalu, jeżeli można mieć ten sam terminal na wszystkich pulpitach...wlprzemek pisze:tylko po co ten sam terminal na wszystkich pulpitach, przecież można otworzyć kilka zakładek terminali...
Przypuszczam, bo już dawno z niego nie korzystałem, że takiej opcji nie ma (no ale mogę się mylić). Domyślny gnome-terminal ma dość spore możliwości jeżeli chodzi o modyfikowanie wyglądu. Może szukasz w złym miejscu: PPM i edytuj profil. No chyba że co innego chcesz modyfikować...wlprzemek pisze: A chodzi mi o to czy ew można to zmienić na jeden bo ten jest fajny i można go modyfikować a domyślnego gnome nie![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości