Ale największe jak dotychczas OCH, to KeepassX - jak tylko się zmienia okno, to znika i blokuje bazę, trzeba się wciąż na nowo logować i autouzupełnianie omija znaki.

3. Zmiana języka w korektorze ort. FF wywala przeglądarkę.
Dokładnie u mnie też ! Mam zainstalowany Ubuntu 13.04 w wersji 32bit i jest OK bo 64 bitowy działał ale coś wolniejszy był odczuwalnie ...Dwimenor pisze:(...) 13.04 w wersji 64 bit niespecjalnie się sprawdzało (miałem problemy z wydajność sterowników graficznych. 32 bit działało jak marzenie).
Może za rzadko na forum zaglądasz:glecki pisze:Niestety moje rozczarowanie sięgnęło zenitu.
Może od początku.Jestem użytkownikiem Ubuntu około 6 lat.
(...)
Może ktoś podpowie czy ja coś źle robię,czy Ubuntu schodzi na "psy".
Proszę o podpowiedź i pomoc.
Problem omawiany na forum wielokrotnie. Jest to nadgorliwość pewnej usługi - można sobie z tym radzić. Forumowa wyszukiwarka coś na ten temat wie.glecki pisze: -poważny błąd sytemu (dwa razy dziennie i zrozumiał bym 13.10 bo nowe,ale w 13.04 było to samo)
Uruchom w terminalu, sprawdź co wypluwa gdy się zawiesza. Jak wypluwa konkretne wiadomości, to załóż na forum osobny wątek, nadaj mu odpowiedni tytuł wątku (koniecznie zgodny z regulaminem), opisz problem i dołącz wyniki z terminala (umieść je pomiędzy znacznikami CODE).glecki pisze:-wieszający się Thunderbird (bardzo często)
Uruchom w terminalu, sprawdź co wypluwa gdy się zawiesza. Jak wypluwa konkretne wiadomości, to załóż na forum osobny wątek, nadaj mu odpowiedni tytuł wątku (koniecznie zgodny z regulaminem), opisz problem i dołącz wyniki z terminala (umieść je pomiędzy znacznikami CODE).glecki pisze:-wieszający się Rhythmbox (przyciemniony ekran i monit Okno nie odpowiada,wymusić zamknięcie?)
Za mało informacji i ponownie... Załóż nowy wątek i opisz co się dzieje po wpięciu dysku do komputera.glecki pisze:-bak odczytu dysków USB (pod Windows działają bez przerwy bez problemu)
Było na forum. Forumowa wyszukiwarka też coś o tym wie.glecki pisze:-Skype oczywiście nie działa prawidłowo (po połączeniu z rozmówcą słychać jedynie bardzo głośne trzaski)
LibreOffice to nie jest program, który służący do edycji PDF. Jego zadanie jest inne...glecki pisze:-LibreOffice często się wiesza,a już z cudem graniczy edycja PDF
bear7 pisze: proszę aby swoje żale/pochwały poinstalacyjne dotyczące stricte Ubuntu 13.10 umieszczać w tym wątku - w przypadku napotkanych problemów, gdzie potrzebujemy rozwiązania, zakładamy osobne wątki. W tym wątku, raczej uzupełniamy zdania:
- W Ubuntu 13.10 podoba mi się ...
- W Ubuntu 13.10 nie podoba mi się ...
Nie liczy się jaką moc ma twój sprzęt. Liczy się jakie wsparcie ma twój sprzęt, a z tym, czasami różnie bywa. Poza tym, kiepski opis sprzętu. To tak jakby napisać: mam samochód z 2-u litrowym silnikiem, który ledwo wyciąga 200km/h. Jaki samochód i na jakich kółkach? Tego już nikt nie wie...glecki pisze:Dodam,że mam komputer z czterordzeniowym procesorem Intel,8 GB RAM-u i dyskiem 500 GB.Moim zdaniem do płynnego działania powinno wystarczyć.
Ja mam takie doświadczenie: Moja karta graficzne (EVGA NVIDIA GF 9600GT) pod XP (64 bit, wszelkie łatki i stery) działa nieprawidłowo. Po 20 minutach intensywnej pracy dostaje świra i pozostaje twardy reset. Pod Ubuntu (poczynając od ubu 8.04) działa jak marzenie. Nie grzeje się, nie wariuje (chociaż jak wiatraczki się rozpędzą, to kulturę pracy ma równą snopowiązałce). I teraz pytanie: Skoro karta graficzna nie działa prawidłowo na Windowsie a działa prawidłowo na Linuksie to jest to wina systemu czy karty?Na innej partycji mam zainstalowany Win XP i działa OK.Czyli przypuszczam,że komputer jest sprawny.
Tak, jest niekompletne.zovalik pisze:Ktoś się orientuje co jest z polskim tłumaczeniem?
Krytykować i wyrażać opinię zawsze jest komu, ale tłumaczyć już nie zawsze...zovalik pisze:Nie mają ludzi do tego, czy jak? Bo w tym wydaniu jest tragiczne.
Tylko wyrażam moją opinię, nie traktujcie tego jako ataku, wiem że jest to robione charytatywnie i jak mi się nie podoba to mogę(?) pomóc.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości