Changes92 pisze:Jesli chodzi o partycje to mam wydzielone na "/", "/home, "SWAP", korzystalem z poradnika. Ogolnie Ubuntu mam 2 rok, i taka sytuacja pojawila mi sie poraz pierwszy. Nie instaluje byle czego.

a wielkosc partycji "/" to 8 GB, wiec chyba za malo, zważywszy na to, że ogolnie dysk mam 500GB i nawet polowy nie wykorzystuje.
Ja mam takie pytanie, czego oczekujesz w tym wątku? Jakiej odpowiedzi szukasz? W moim wcześniejszym poście zapytałem o wyniki poleceń, aby zobaczyć, jak wygląda twój rozkład partycji. Dlaczego o nie zapytałem? Bo w pierwszym poście padło pytanie:
ile najlepiej miejsca przeznaczyc na te partycje dysku, System + jakies 20 GB? Od nowa wgrać Ubuntu??
Jak sam widzisz, 8GB to trochę mało. W dobie terabajtowych dysków, można sobie pozwolić na wydzielenie 2 razy, a może i nawet 3 razy więcej miejsca na partycję główną. Znając rozkład partycji, można spróbować ukraść trochę gigabajtów z sąsiednich partycji i uniknąć w ten sposób ponownej instalacji. Zatem, jak chcesz porady, to pokaż wyniki poleceń.
Changes92 pisze:
Eh... w dodatku nie ma mam polskich znakow.
Na Forum panuje zasada:
jeden temat = jeden problem
Zastosuj się do tej zasady i opisz w osobnych tematach niezwiązane ze sobą wątki z Twojej wiadomościW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.