Cześć,
chciałbym zapytać o wasze doświadczenia z oglądaniem Teleexpressu online (lub innych). W moim przypadku streaming działa tragicznie (archlinux). Z tego co widzę jednak, to wcale nie lepiej działa pod Windows'em.
Nie wiem czy problemem jest to, że sama strona Teleexpressu jest pstrokata i oblepiona w inne "multimedialne" elementy przez co jest po prostu ciężka dla przeglądarki i komputera...
Czy znacie jakieś sposoby z poradzeniem sobie z problemem mało płynnego odtwarzania treści ze strop TVP?
*dlaczego pytam na forum Ubuntu a nie Archa? Na pewno tutaj znajdę więcej osób oglądających treści TVP online, samo polskie forum Aracha nie jest chyba tak dobre jak forum Ubuntu. Poza tym - wątpię, że problem jest związany z konkretną dystrybucją ponieważ jak wspomniałem - na Windows odtwarzanie także działa słabo.
Teleexpress i inne - brak płynności w odtwarzaniu
- valdi74
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: 24.04
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86_64
Re: Teleexpress i inne - brak płynności w odtwarzaniu
Cześć,
Próbował kolega oglądać przez XBMC z odpowiednimi wtyczkami? Tam jest wyświetlane tylko video, bez elementów "multimedialnych". Ewentualnie można też dobrać się bezpośrednio do pliku z materiałem video (oglądam tak seriale z vod.tvp.pl):
viewtopic.php?f=135&t=169418#p970918
Próbował kolega oglądać przez XBMC z odpowiednimi wtyczkami? Tam jest wyświetlane tylko video, bez elementów "multimedialnych". Ewentualnie można też dobrać się bezpośrednio do pliku z materiałem video (oglądam tak seriale z vod.tvp.pl):
viewtopic.php?f=135&t=169418#p970918
Qui vit sans folie, n'est pas si sage qu'on croit
- igotit4free
- Przyjaciel
Nie podajesz zbyt wielu informacji, więc trudno o konkretne porady ... jaki masz komputer, jakie on ma podzespoły, jakich używasz sterowników, jakiej używasz przeglądarki? Do jakiego wreszcie "Windowsa" się porównujesz? Ja sporadycznie oglądam tv korzystając z różnych komputerów, używając XP lub Sevena oraz Firefoxa lub XBMC i nie doświadczam żadnych negatywów.
Windows 10 @ GA-P67A-D3-B3, i3-2100 3.10GHz, 8GB RAM, Gigabyte HD6850 1GB RAM
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 13.04
- Środowisko graficzne: Xfce
@valdi74 - spróbuję skonfigurować XBMC, dzięki.
@igotit4free - komputer to laptop Thinkpad T61, core 2 duo 2.1 Ghz, 3GB pamięci, karta nVidia quadro NVS 140M. Przeglądarki - Firefox, Chrome. Wydaje się, że właśnie XBMC jest tutaj rozwiązaniem i to strona teleexpressu jest w moim przypadku problemem, bo jest oblepiona różnymi animacjami itp.
Spróbuję XBMC i dam znać.
@igotit4free - komputer to laptop Thinkpad T61, core 2 duo 2.1 Ghz, 3GB pamięci, karta nVidia quadro NVS 140M. Przeglądarki - Firefox, Chrome. Wydaje się, że właśnie XBMC jest tutaj rozwiązaniem i to strona teleexpressu jest w moim przypadku problemem, bo jest oblepiona różnymi animacjami itp.
Spróbuję XBMC i dam znać.