Konfiguracja deluge dla łącza 15Mb/s
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Konfiguracja deluge dla łącza 15Mb/s
Witam, w sieci jest dużo napisane na temat tego ale nic nie znalazłem co by mi pomogło,
Internet posiadam z UPC kiedyś pobierał bardzo fajnie teraz jest to max 45KiB/s dla kilku plików rozsiewających jest dużo firewall wyłączony, router też wyłączyłem i bezpośrednio podłączyłęm rj45 do laptopa i po całej nocy nic się nie zmieniło, kiedyś było bardzo dobrze a teraz dno. Próbowałem już wszystkich klientów BitTorrent jednak bez rezultatu. Czy ktoś wie gdzie robię błąd ew. jak przywrócić ustawienia domyślne w deluge?
Internet posiadam z UPC kiedyś pobierał bardzo fajnie teraz jest to max 45KiB/s dla kilku plików rozsiewających jest dużo firewall wyłączony, router też wyłączyłem i bezpośrednio podłączyłęm rj45 do laptopa i po całej nocy nic się nie zmieniło, kiedyś było bardzo dobrze a teraz dno. Próbowałem już wszystkich klientów BitTorrent jednak bez rezultatu. Czy ktoś wie gdzie robię błąd ew. jak przywrócić ustawienia domyślne w deluge?
W 1968 wystarczyło kilka Mhz żeby posłać rakiete na księżyc, teraz potrzeba pentium 4 3.0 Ghz żeby odpalić Viste...
- spamkiller
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
Odp: Konfiguracja deluge dla łącza 15Mb/s
A jesteś pewien, że admin sieci nie włączył kolejkowania lub ograniczył łącze na danych portach?
"Dopóki nie odkryłem internetu, nie wiedziałem, że jest tylu idiotów" - S. Lem
- dyschemist
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86
- Kontakt:
A spróbuj się podpiąć u kogoś innego z tą samą konfiguracją. I zobacz czy dzieje się to samo.
- zet120
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Openbox
UPC i torrenty to dosyć niejasna sprawa.
Oficjalnie nikt niczego nie blokuje, ani nie ogranicza, ale....
Podejrzeń nabrałem tuż po zmianie operatora.
W Tepsie (wiadomo drogo i wolno ) miałem 6M i absolutnie żadnych problemów z torrentami, prawie natychmiastowe połączenie z trackerem i maksymalny, stabilny transfer (korzystam z prywatnych trackerów gdzie dobrych źródeł nie brakuje)
W UPC mam 15M, ale z torrentami bywa różnie.
Czasami lepiej, częściej jednak gorzej, zatem coś jest na rzeczy.
W Tepsie (wiadomo drogo i wolno ) miałem 6M i absolutnie żadnych problemów z torrentami, prawie natychmiastowe połączenie z trackerem i maksymalny, stabilny transfer (korzystam z prywatnych trackerów gdzie dobrych źródeł nie brakuje)
- igotit4free
- Przyjaciel
IMHO winna jest aktualna wersja deluge ...
Na Mincie 6 Felicja miałem wersję 0.5.9.3 bodajże i szło pełnym moim łączem (1MB po wi-fi, porty zamknięte ) 130 download/ 40 upload ... przesiadłem się na Jurnego Jarząbka w którego repozytoriach była deluge 1.1.6 chyba i maxa wyciągałem 35 KiB/s downloadu.
Na tym samym komputerze, z tymi samymi kartami, z tym samym łączem , na tych samych ustawieniach deluge czterokrotny spadek prędkości.
Próbowałem instalacji "starej" deluge na JJ ale zależności nie pozwalają.
W tej chwili używam Ubuntu 8.04 LTS z deluge ver. 0.5.8.9 i żre 130/40.
.
Na Mincie 6 Felicja miałem wersję 0.5.9.3 bodajże i szło pełnym moim łączem (1MB po wi-fi, porty zamknięte ) 130 download/ 40 upload ... przesiadłem się na Jurnego Jarząbka w którego repozytoriach była deluge 1.1.6 chyba i maxa wyciągałem 35 KiB/s downloadu.
Na tym samym komputerze, z tymi samymi kartami, z tym samym łączem , na tych samych ustawieniach deluge czterokrotny spadek prędkości.

Próbowałem instalacji "starej" deluge na JJ ale zależności nie pozwalają.
W tej chwili używam Ubuntu 8.04 LTS z deluge ver. 0.5.8.9 i żre 130/40.

.
Windows 10 @ GA-P67A-D3-B3, i3-2100 3.10GHz, 8GB RAM, Gigabyte HD6850 1GB RAM
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
-
- Sędziwy Jeż
- Kontakt:
spamkiller pisze:A jesteś pewien, że admin sieci nie włączył kolejkowania lub ograniczył łącze na danych portach?
Jak to sprawdzić ew. wyłączyć?
EDIT:
Niestety to niemożliwedyschemist pisze:A spróbuj się podpiąć u kogoś innego z tą samą konfiguracją. I zobacz czy dzieje się to samo.
EDIT:
zet120 pisze:UPC i torrenty to dosyć niejasna sprawa.
Przed ostatnią aktualizacją wszystko działało jak się patrzy nawet na plik dostawałem takiego transferu jak na ftp ;/
W 1968 wystarczyło kilka Mhz żeby posłać rakiete na księżyc, teraz potrzeba pentium 4 3.0 Ghz żeby odpalić Viste...
-
- Sędziwy Jeż
- Kontakt:
Z pomocą przyszedł wine+utorrent aż milutko
:D
Tylko jak zresetować ustawienia domyślne dla deluge?

Tylko jak zresetować ustawienia domyślne dla deluge?
- Załączniki
-
- prędkość 2.png
- (1.09 KiB) Pobrany 19 razy