Brak dostepu do odzyskanych plików..
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86
Brak dostepu do odzyskanych plików..
Witam
Zostawiłem na noc photorec. Rano zobaczyłem dużo folderów recup_dir.1,2,3,4,5itd nie mogę wejść do ani jednego. Wszystkie maja znaczek kłódki i ze są nie do odczytania.
Niby powinno być ok bo tutaj nie piszą o żadnych blokadach.
viewtopic.php?t=87709
Próbowałem też PPM->uruchom jako administrator, ale to też nic nie dało wywala komunikat "Nie można wyświetlić zawartości folderu. Brak wymaganych uprawnień, aby wyświetlić zawartość "recup_dir.5".
Ktoś mógłby pomóc ? Pasowałoby odzyskać zdjęcia.
Zostawiłem na noc photorec. Rano zobaczyłem dużo folderów recup_dir.1,2,3,4,5itd nie mogę wejść do ani jednego. Wszystkie maja znaczek kłódki i ze są nie do odczytania.
Niby powinno być ok bo tutaj nie piszą o żadnych blokadach.
viewtopic.php?t=87709
Próbowałem też PPM->uruchom jako administrator, ale to też nic nie dało wywala komunikat "Nie można wyświetlić zawartości folderu. Brak wymaganych uprawnień, aby wyświetlić zawartość "recup_dir.5".
Ktoś mógłby pomóc ? Pasowałoby odzyskać zdjęcia.
- RA1D3N
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: GNOME
Odp: Brak dostepu do odzyskanych plików..
Wpisz w terminalu i teraz wejdź do tego folderu.
Kod: Zaznacz cały
sudo nautilus
Linux user number #496097
-
- Piegowaty Guziec
Dzięki pomogło. Jenak mam kolejny problem.
Wpisałem komendę. Otworzyło mi się nowe okno, przeciągnąłem do niego moje zablokowane foldery i przeglądałem czy jest to czego szukam.
Chcąc jak najszybciej uratować zdjęcia włożyłem płytę, włączyłem GnomeBurner czy jakoś tak i zamknął mi się ten folder z odzyskanymi zdjęciami i nie wiem gdzie go teraz znaleźć, w tych folderach gdzie wcześniej miałem zdjęcia ich nie ma.
EDIT. Znalazłem w folderze root. Tylko nie moge ich znowu odblokowac. Po wpisaniu SUDO NAUTILUS otrzymuje:
Initializing nautilus-open-terminal extension
Initializing nautilus-image-converter extension
seahorse nautilus module initialized
(nautilus:6942): GLib-GIO-CRITICAL **: g_simple_async_result_set_from_error: assertion `error != NULL' failed
(nautilus:6942): GLib-CRITICAL **: g_error_free: assertion `error != NULL' failed
(nautilus:6942): GLib-GIO-CRITICAL **: g_simple_async_result_set_from_error: assertion `error != NULL' failed
(nautilus:6942): GLib-GIO-WARNING **: (/build/buildd/glib2.0-2.16.6/gio/gfile.c:5249):IA__g_file_load_partial_contents_finish: runtime check failed: (g_simple_async_result_get_source_tag (simple) == g_file_load_contents_async)
Segmentation fault
marcin@Marcin-dell:~$
Wpisałem komendę. Otworzyło mi się nowe okno, przeciągnąłem do niego moje zablokowane foldery i przeglądałem czy jest to czego szukam.
Chcąc jak najszybciej uratować zdjęcia włożyłem płytę, włączyłem GnomeBurner czy jakoś tak i zamknął mi się ten folder z odzyskanymi zdjęciami i nie wiem gdzie go teraz znaleźć, w tych folderach gdzie wcześniej miałem zdjęcia ich nie ma.
EDIT. Znalazłem w folderze root. Tylko nie moge ich znowu odblokowac. Po wpisaniu SUDO NAUTILUS otrzymuje:
Initializing nautilus-open-terminal extension
Initializing nautilus-image-converter extension
seahorse nautilus module initialized
(nautilus:6942): GLib-CRITICAL **: g_error_free: assertion `error != NULL' failed
(nautilus:6942): GLib-GIO-WARNING **: (/build/buildd/glib2.0-2.16.6/gio/gfile.c:5249):IA__g_file_load_partial_contents_finish: runtime check failed: (g_simple_async_result_get_source_tag (simple) == g_file_load_contents_async)
Segmentation fault
marcin@Marcin-dell:~$
- RA1D3N
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: GNOME
Wpisz w terminalu a później
sudo chown -R użytkownik /ścieżka_do_folderu
sudo chmod -R 777
Linux user number #496097
-
- Piegowaty Guziec
No. Udało się. Jednak jestem bardzo zakręcony. Raz mi się nie da kopiować tych folderów recup a potem się znowu da. Pisze post a tu patrze kopiuje się.... Narazie spróbuje ponagrywać zdjęcia póki co proszę nie zamykać tematu bo mogę mieć jakieś jeszcze problemy.