Jdownloader na Ubuntu i Windows 7

Tylko tematy nie mieszczące się powyżej.
xegi
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Jdownloader na Ubuntu i Windows 7

Post autor: xegi »

Witam!
Jdownloadera zacząłem używać kilka miesięcy temu na windowsie, ale niedawno zainstalowałem ubuntu. Chciałem pobierać pliki na obu systemach, zależnie od tego którego aktualnie używam (np. zaczynam pobierać na windows 7 a kończę na ubuntu). Na linuxie więc otwieram plik jdownloader.jar z folderu z zainstalowanym jdownloaderem (program był instalowany na windowsie) i wszystko działa Jest tylko jeden mały problem, folder pobierania na windowsie to D:\pliki, na ubuntu chcę, żeby pliki były pobieranie do tego samego miejsca, więc w opcjach jako folder pobierania zmieniam na /media/D/pliki (D to folder zamontowanego dysku D), no ale jak wchodzę na windowsa to znowu muszę zmienić na D:\pliki. I tak w kółko, zmiana systemu - zmiana wpisu. Da się jakoś ustawić, żeby nie trzeba było za każdym razem grzebać w ustawieniach, aby pliki były zapisywane do tego samego folderu?
(Mam nadzieję, że nie zamotałem za bardzo)
bogaczew
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 11.04
Architektura: x86_64
Kontakt:

Odp: Jdownloader na Ubuntu i Windows 7

Post autor: bogaczew »

zainstaluj jdownloadera na linuksie. i odpalaj na win wersje z win, na lin wersje z lin
xegi
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.04

Post autor: xegi »

Już tak robiłem wcześniej, ale to nie to mi chodzi. W katalogu jdownloadera instalowanego na windowsie jest plik jdownloader.jar (czyli ten sam co w wersji na linuxa) i wszystko działa. Nie na tym polega problem :)
hskprzemek
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.10
Środowisko graficzne: KDE Plasma

Post autor: hskprzemek »

Jak dla mnie nie ma problemu, to co robisz teraz to zmieniasz plik z konfiguracją, który jest ten sam dla obu systemów. Więc nic dziwnego, że musisz zmieniać z każdym przełączeniem systemu. Rozwiązania są dwa, albo robisz to co kolega napisał wyżej, czyli dwie instalacje, lub też musisz stworzyć taką ścieżkę, która będzie wskazywać w obu systemach na to samo.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne”