dvd-video (złe kolory)
-
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
- Kontakt:
dvd-video (złe kolory)
Mam problem z odtwarzaniem dvd-video w ubuntu hardy (brata). Na początku filmu wogole nie odtwarzalo ale pozainstalowaniu win32codec i skorzystaniu z tego how-to http://www.ehow.com/how_2208476_dvd-vid ... linux.html odtwarza w progranie vlc. Ale teraz mam taki problem że są złe kolory znaczy bardzo fioletowe. Tak jest nie tylko na plytach dvd ale tez w plikach avi. Jaka może być tego przyczyna i jak to naprawić?
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Kontakt:
Odp: dvd-video (złe kolory)
Jakieś inne kodeki instalowałeś? http://czytelnia.ubuntu.pl/index.php/20 ... mic-koala/
-
- Serdeczny Borsuk
- Kontakt:
To jest ubuntu hardy(brata) i nie korzystałem ze skryptów konfiguracyjnych. Nie jest to nowa instalacja wcześniej w plikach avi obraz był dobry(kolory były takie jak powinny) a teraz po tym co napisałem kolory padły są bardzo niebieskie.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Kontakt:
Hmm, to może spróbuj odinstalować te kodeki, po których się obraz pogorszył i sprawdź czy to one są przyczyną. Zobacz jeszcze tutaj.
PS. 8.04, nie lepiej korzystać z najnowszej wersji
PS. 8.04, nie lepiej korzystać z najnowszej wersji

-
- Serdeczny Borsuk
- Kontakt:
Na moim laptopie miałem 9.10 i nie byłem z niego w pełni zadowolony wolę 9.04 a to jest komputer brata i chcę żeby w końcu on sam sie nauczył instalować system przy tym mu pomagam ale chcę żeby się pod tym względem trochę usamodzielnił. Spróbuje tego co piszesz i dam znać czy pomogło.