dlaczego niektore posty sa olewane ?
- duchu_
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
- Kontakt:
dlaczego niektore posty sa olewane ?
Dlaczego niektore posty sa olewane ? Widac ze jakas tam liczba osob je czyta ale wogole sie nie wypowiada ? Wydaje mi sie ze odpowiedzi na niektore zadane pytania sa naprawde proste, tylko czasem mi sie wydaje ze mniemanie niektorych osob i sobie jest bardzo wysokie i uwazaja oni ze nie beda sobie glowy zaprzatac takimi blachostkami. Jednak wydaje mi sie ze forum sluzy do tego by pomagac wszystkim niezaleznie od ich wiedzy i umiejetnosci. Nie wiem czy to taka specyfika "znawcow" linuxa czy tylko same takie osoby tutaj trafiaja 

- Admc
- Gibki Gibbon
- Wersja Ubuntu: 13.10
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86_64
Odp: dlaczego niektore posty sa olewane ?
Skoro pytania są takie proste to odpowiadaj.
╔═╦╗╔╦═╦═╦╗╔╗Blaszak (Phenom II x4 955BE, 4 GB RAM, GF GTX 550Ti) - Kubuntu 13.10 amd64
║═╣║║║╔╣╔╣╚╝║Toshiba Satellite A110-293 - Lubuntu 13.10 x86
║╔╣╚╝║║║║╚╗╔╝HTC Hero - Tegro 2.6 (Android 2.1)
╚╝╚══╩╝╚╝♥╚╝ Liczniki: Linux - 496087, Ubuntu - 28751.
- duchu_
- Sędziwy Jeż
- Kontakt:
No widzisz, tylko ze ja zaliczam sie do osob ktore wylacznie korzystaja z Linuxa i nie zaglebiam sie w jego konfiguracje i inne rzeczy. A z tego co widze o jestes tutaj jakims guru, masz duzo postow itd i ble ble ale jesli wszystkie one zostaly nabite przez takie wypowiedziec jak twoja przed chwila to racja lepiej zebys nic nie mowil. Nie obraz sie ale wy tylko pouczacie, "uzyj wyszukiwarki" "google nie gryzie", ale ja juz przerobilem te dwie glowne wasze sugestie i dalej nic. Pewnie mi odpowiesz ze nie potrafie szukac, i moze masz racje, ale skoro Ty jestes taki fajny to powinienes mi pokazac, nauczyc jak to robic a nie udzielac pustych "porad". No nic mowi sie trudno kolejny minus :/
- Heos
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Xfce
Jesteś dokładnym przykładem tego co napisał. Zamiast odpowiadać na pytanie wolisz wygłosić swoją pseudointelektualną gadkę pokazującą jaki to jesteś "pro" i "fajny". Połowa postów powinna iść do kosza, bo nijak nie dotyczy tematu i zniechęca potencjalnych nowych użytkowników." pisze:Skoro pytania są takie proste to odpowiadaj.
Tak powinno być." pisze:Jednak wydaje mi sie ze forum sluzy do tego by pomagac wszystkim niezaleznie od ich wiedzy i umiejetnosci.
"Chciałbym, żeby zaczęto od szanowania siebie: wszystko inne wypływa z tego." – Fryderyk Nietzsche
openSUSE Leap 15.1 | Xfce4 | Firefox
openSUSE Leap 15.1 | Xfce4 | Firefox
- duchu_
- Sędziwy Jeż
- Kontakt:
Tylko widzisz ja wcale nie twierdze ze jestem super fajny i pro
Dobrze ze sa tacy ludzie jak Ty i przywolaja mnie do porzadku.
Juz nic nie bede mowil, zeby was nie urazic, a temat mozecie umiescic w koszu albo w jakims miejscu gdzie sie nasmiewa z takich jak ja

Dobrze ze sa tacy ludzie jak Ty i przywolaja mnie do porzadku.
Juz nic nie bede mowil, zeby was nie urazic, a temat mozecie umiescic w koszu albo w jakims miejscu gdzie sie nasmiewa z takich jak ja

- Admc
- Gibki Gibbon
- Wersja Ubuntu: 13.10
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
Posty w offtopicu się nie wliczają do licznika więc nie nabiłem. Podaj mi jakiś temat, który pozostał bez odpowiedzi i jest "banalnie prosty".
╔═╦╗╔╦═╦═╦╗╔╗Blaszak (Phenom II x4 955BE, 4 GB RAM, GF GTX 550Ti) - Kubuntu 13.10 amd64
- figa
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: 11.04
Wezmę ADMC w obronę.
Dobrze napisał
Jak sam poudziela się w kwestii odpowiadania na posty tyle co ADMC to zrozumie że czasem trzeba kogoś wysłać do Googla.
Tak że nie irytuj się i nie snuj spiskowych teorii jakoby tu siedziały same bufony 
Dobrze napisał
Skoro dla duchu_ pytania są proste to niech sam komuś odpowie bo jest takim samym użytkownikiem forum jak my wszyscy.Skoro pytania są takie proste to odpowiadaj.
Jak sam poudziela się w kwestii odpowiadania na posty tyle co ADMC to zrozumie że czasem trzeba kogoś wysłać do Googla.

Temat rozwiązany - dodaj do tematu [solved] za pomocą zaawansowanej edycji pierwszego wpisu wątku.
- duchu_
- Sędziwy Jeż
- Kontakt:
Admc pisze:Posty w offtopicu się nie wliczają do licznika więc nie nabiłem. Podaj mi jakiś temat, który pozostał bez odpowiedzi i jest "banalnie prosty".
uzyj opcji szukaj
EDIT:
figa pisze:Wezmę ADMC w obronę.
Dobrze napisał
Skoro dla duchu_ pytania są proste to niech sam komuś odpowie bo jest takim samym użytkownikiem forum jak my wszyscy.
Jak sam poudziela się w kwestii odpowiadania na posty tyle co ADMC to zrozumie że czasem trzeba kogoś wysłać do Googla.Tak że nie irytuj się i nie snuj spiskowych teorii jakoby tu siedziały same bufony
tylko co zrobic jesli google mi nie pomoze

- karmelek
- Przyjaciel
- Kontakt:
Bywają po prostu dziwne problemy - skoro uważasz, że są proste - pomóż. Nie chodzi aby tylko brać - to istota społeczności. A sam pamiętam, że miewałem problemy, które tu i na ubuntuforums.org zostawały bez odpowiedzi
Wszystkich moderatorów Bóg po śmierci zabiera do nieba, żeby ci dwadzieścia cztery godziny na dobę moderowali modlitwy do niego.
http://karmelek.wordpress.com
inny OS=debian lenny
http://karmelek.wordpress.com
inny OS=debian lenny
- figa
- Zakręcona Traszka
znam ten ból bo sama też nie znam angielskiegotylko co zrobić jeśli google mi nie pomożealbo nie potrafię poprawnie sformułować mojego problemu po angielsku ( lub wogóle nie potrafię angielskiego)

Wydaje mi się że w takich wypadkach jednak na tym forum jeden drugiemu jest pomocny. Jest coraz więcej użytkowników forum więc i odpowiadających a system coraz prostszy w obsłudze i problemów coraz mniej

Zaczynałam od Ubuntu 6.06 i widzę różnicę . Tak więc najpierw szukaj , jak nie znajdziesz to pytaj

Temat rozwiązany - dodaj do tematu [solved] za pomocą zaawansowanej edycji pierwszego wpisu wątku.
- frklin
- Zakręcona Traszka
- Środowisko graficzne: Openbox
- Kontakt:
duchu_ aby kogoś oceniać, należy samemu być ok. pokaż wątek gdzie TY pomogłeś? pamiętaj, że wyjątek stanowi potwierdzenie reguły 
jest tu wiele osób co gdy tylko mogą pomagają, i takie Twoje biadolenie mnie wnerwia, zobacz sobie profil Admc lub figa i nie pitol, że posty są olewane. a jeśli są, to heloł dlaczego sam nie odpisałeś skoro było proste? O____O
najlepiej narzekać na innych a samemu gó.... nic nie robić

jest tu wiele osób co gdy tylko mogą pomagają, i takie Twoje biadolenie mnie wnerwia, zobacz sobie profil Admc lub figa i nie pitol, że posty są olewane. a jeśli są, to heloł dlaczego sam nie odpisałeś skoro było proste? O____O
najlepiej narzekać na innych a samemu gó.... nic nie robić
DO WYGRANIA TRZY ROUTERY WWW.NIBYBLOG.PL/KONKURS
- Majki-Fajki
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: Unity
Duchu
Zajrzyj tutaj:
http://rtfm.killfile.pl/
Cytat:
Oto przykład
Co tak naprawdę powiedział ten user?
NIC.
A czego wymaga?
WSZYSTKIEGO.
Forum ubuntu.pl jest jednym z najlepszych jakie widziałem, w kwestii linkuksa ustępuje tylko polskiemu forum Archa (bo Arch jest bardziej męski
). Jest tutaj mnóstwo wspaniałych ludzi i niezłych "hakerów". Ale nikt nie traci czasu na odpowidanie na głupie pytania, których podstawową wadą jest dopytywanie pytającego o co chodzi.
Pomijam duplikaty.
I najważniejsze - pamiętaj, że programista/administrator to zupełnie inna rasa ludzi
Nienawidzą się powtarzać ani wycierać tyłka gimnazjalistom.
Zajrzyj tutaj:
http://rtfm.killfile.pl/
Cytat:
Pamiętaj, że power-userzy to poważni ludzie. Jeśli zadajesz im pytanie, to samym jego sformowaniem okazujesz bądź nie szacunek.Dobre i Złe pytania
Teraz pokażemy na przykładach, jak zadawać pytania mądrze. Przedstawimy po dwa pytania dotyczące tego samego problemu: jedno zadane głupio, a drugie mądrze.
Głupio: Gdzie mogę znaleźć wiadomości dotyczące Chruma Chrumowatego?
To pytanie prosi się o odesłanie do "STFW".
Mądrze: Szukałem informacji o "Chrumie Chrumowatym 2600" w Google, ale nie znalazłem żadnych użytecznych wskazówek. Nie wie ktoś może, gdzie mógłbym znaleźć informacje o programowaniu tego urządzenia?
To pytanie już przeszło przez etap STFW i zdaje się, że pytający naprawdę ma problem.
Głupio: Nie mogę skompilować kodu projektu brumbrum. Czemu to jest popsute?
On zakłada, że ktoś inny coś popsuł. Arogant.
Mądrze: Kod projektu brumbrum nie kompiluje się pod Nuliksem 6.2. Przeczytałem FAQ, ale nie ma tam nic o problemach związanych z Nuliksem. Tu jest zapis mojej próby kompilacji, coś popsułem?
Określił środowisko, przeczytał FAQ, wskazuje błąd i nie twierdzi, że to wina kogoś innego. Ten facet może być godny uwagi.
Głupio: Mam problem z płytą główną. Mógłby mi ktoś pomóc?
Jeden z nas prawdopodobnie zapyta: "Trzeba Cię też przewinąć i ponosić, żeby Ci się odbiło?" i nacisnie delete.
Mądrze: Próbowałem X, Y i Z na płycie głównej S2464. Kiedy to nie zadziałało, próbowałem A, B i C. Przy C zauważyłem ciekawe objawy. Niespodziewanie chrumkowanie się zbangladeszowało, ale niekoniecznie o to mi chodziło. Co zazwyczaj powoduje bangladeszowanie na płycie głównej Athlon MP? Ma ktoś pomysł, co jeszcze mogę sprawdzić, żeby zidentyfikować problem?
Ta osoba wydaje się warta uwagi. Wykazała inicjatywę w rozwiązywaniu problemu, a nie czekała na gotową odpowiedź.
Oto przykład
viewtopic.php?t=128772Witam,
Mam zainstalowanego ubuntu i windowsa i na te miejsce gdzie jest ubuntu przydzielone jest mniej pamięci a na to gdzie windows więcej.Co zrobić żeby na to miejsce gdzie jest ubuntu przydzielone było więcej miejsca ?
ps.Ubuntu instalowałem z wubi i mam go pod windowsem.prosze o pomoc
EDIT:
pomocy....
Co tak naprawdę powiedział ten user?
NIC.
A czego wymaga?
WSZYSTKIEGO.
Forum ubuntu.pl jest jednym z najlepszych jakie widziałem, w kwestii linkuksa ustępuje tylko polskiemu forum Archa (bo Arch jest bardziej męski

Pomijam duplikaty.
I najważniejsze - pamiętaj, że programista/administrator to zupełnie inna rasa ludzi

Niewiedza nie usprawiedliwia lenistwa.
- warlock24
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 12.10
1. Bo odpowiedzi na nie miałyby od 10 do 50 stron worda.duchu_ pisze:Dlaczego niektore posty sa olewane ?
2. Bo ilość "wszystko wiedzących speców" na forum jest ograniczona i stanowi nie więcej niż 1/10 wszystkich użytkowników.
3. Bo każdy spec przychodząc z pracy / szkoły odpowiada na 10 tematów dziennie poczym jest już wykończony i idzie spać.
4. Bo nowi użytkownicy czekają jedynie na gotowe, nie chcą stać się 'specami', nie chcą się niczego nauczyć i później nie zamierzają odpowiadać na pytania bardziej początkujących od siebie.
5. Bo starszych użytkowników szlag trafia jak widzą po raz 100 pytanie w stylu "zniknęła mi ikonka głośności co robić", więc nie chce im się po raz setny pisać odpowiedzi
6. Bo pytanie dotyczy programu, którego nikt nie używa. Niech znajdzie się fanatyk który zainstaluje 100 MB oprogramowania, przeglądnie 10 plików konfiguracyjnych, nauczy się nowego języka skryptowego tylko po to aby odpowiedzieć na jeden temat na forum

7. Bo rozwiązanie problemu jest dobrze opisane na innych stronach, w dokumentacji a nowemu nie chce się czytać bo to więcej niż 2 strony tekstu bez obrazków.
8. Bo jak mawia dr. House, wszyscy pacjenci kłamią

9. Bo każdy rozsądny człowiek nie wypowiada się na tematy o których nie ma pojęcia. Chyba że byłbyś wdzięczny komuś za próbę pomocy i za to że na koniec napisze "Przykro mi, ale jak nie pomogło to co napisałem to już nie wiem jak rozwiązać twój problem".
jak jeszcze coś mi się przypomni to napewno dopiszę

- rom
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: Xfce
Mam pytanie związane z tematem wątku.
Czy w ogóle odpowiadać komuś, kto otrzymał ostrzeżenie od moderatora za niewłaściwy tytuł/treść i nie zanosi się na to, aby dana osoba miała ochotę poprawić swoje błędy? Czasem odpowiadam takim osobom, ale czy dobrze robię pomagając komuś, kto olewa uwagi moderatora? Taka osoba robi się przez to leniwa...
PS. Uważam, że ramki z ostrzeżeniami są mało widoczne
Myślę, że część osób omija je wzrokiem jak reklamy. Moim zdaniem zwykły tekst czerwoną, grubą czcionką byłby bardziej skuteczny.
Czy w ogóle odpowiadać komuś, kto otrzymał ostrzeżenie od moderatora za niewłaściwy tytuł/treść i nie zanosi się na to, aby dana osoba miała ochotę poprawić swoje błędy? Czasem odpowiadam takim osobom, ale czy dobrze robię pomagając komuś, kto olewa uwagi moderatora? Taka osoba robi się przez to leniwa...
PS. Uważam, że ramki z ostrzeżeniami są mało widoczne

także = też
tak że = więc
tak że = więc
- jacekalex
- Gibki Gibbon
- Środowisko graficzne: MATE
Z całym szacunkiem ale w przypadku tego postu lepiej by było, żeby przeważająca większość użytkowników tego forum go olała.
Niestety było inaczej i dowiedziałem się o istnieniu Mount Manager
A co do postów: czasami nawet na prosty błąd nie ma prostej odpowiedzi, zwłaszcza - jak ktoś nigdy nie miał podobnego błędu.
A czasami, praktycznie codziennie, kiedy widzę: problem typu wifi nie działa na laptopie, co to może być, to z całym szacunkiem - taki sam problem jest na forum od 3 do 20 razy w tygodniu, i już czasem nikt nie ma siły, żeby każdego w kółko wysyłać do szukajki.
A czasam, wcale nie tak rzadko, rece opadają - jak ktoś na forum cytuje komunikat stanowiący rozwiązanie problemu, i nie wie, co z tym zrobić, bo wolał zapytać, niż pomyśleć 5 minut.
Sam nie policzę postów, kiedy ktoś pytał co ma zrobić, bo synaptic (i terminal) wypisuje:
1.Bez znajomości zwrotów please, run i kilku innych nie da się skończyć w dniu dzisiejszym podstawówki, ani gimnazjum.
2. W google wrzucenie takiego komunikatu daje około xxxx wyników, większość rozwiązanych.
Czasami da się kogoś skłonić do myślenia, niestety nie zawsze.
Natomiast myślenie jest psim obowiązkiem każdej istoty z gatunku homo sapiens.
Krótko pisząc: ZOBACZ TO
To by było na tyle

Niestety było inaczej i dowiedziałem się o istnieniu Mount Manager

A co do postów: czasami nawet na prosty błąd nie ma prostej odpowiedzi, zwłaszcza - jak ktoś nigdy nie miał podobnego błędu.
A czasami, praktycznie codziennie, kiedy widzę: problem typu wifi nie działa na laptopie, co to może być, to z całym szacunkiem - taki sam problem jest na forum od 3 do 20 razy w tygodniu, i już czasem nikt nie ma siły, żeby każdego w kółko wysyłać do szukajki.
A czasam, wcale nie tak rzadko, rece opadają - jak ktoś na forum cytuje komunikat stanowiący rozwiązanie problemu, i nie wie, co z tym zrobić, bo wolał zapytać, niż pomyśleć 5 minut.
Sam nie policzę postów, kiedy ktoś pytał co ma zrobić, bo synaptic (i terminal) wypisuje:
rozumiem, ze ktos nie zna angielskiego, ale:pease run dpkg --configure -a -to correct the problem
1.Bez znajomości zwrotów please, run i kilku innych nie da się skończyć w dniu dzisiejszym podstawówki, ani gimnazjum.
2. W google wrzucenie takiego komunikatu daje około xxxx wyników, większość rozwiązanych.
Czasami da się kogoś skłonić do myślenia, niestety nie zawsze.
Natomiast myślenie jest psim obowiązkiem każdej istoty z gatunku homo sapiens.
Krótko pisząc: ZOBACZ TO
To by było na tyle

Problemy rozwiązujemy na forum nie na PW -> Niech inni na tym skorzystają.
Komputer jest jak klimatyzacja - gdy otworzysz okna, robi się bezużyteczny...
Linux User #499936
Inny OS: Gentoo Linux
Komputer jest jak klimatyzacja - gdy otworzysz okna, robi się bezużyteczny...
Linux User #499936
Inny OS: Gentoo Linux

- Majki-Fajki
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: Unity
Tak w ogóle - gdzie poszedł duchu_ ?
Niewiedza nie usprawiedliwia lenistwa.
- igotit4free
- Przyjaciel
A dlaczego ty nas olewasz ?duchu_ pisze:Dlaczego niektore posty sa olewane ? Widac ze jakas tam liczba osob je czyta ale wogole sie nie wypowiada ? Wydaje mi sie ze odpowiedzi na niektore zadane pytania sa naprawde proste, tylko czasem mi sie wydaje ze mniemanie niektorych osob i sobie jest bardzo wysokie i uwazaja oni ze nie beda sobie glowy zaprzatac takimi blachostkami. Jednak wydaje mi sie ze forum sluzy do tego by pomagac wszystkim niezaleznie od ich wiedzy i umiejetnosci. Nie wiem czy to taka specyfika "znawcow" linuxa czy tylko same takie osoby tutaj trafiaja
Popatrz jak piszesz ... nie używasz polskich znaków diakrytycznych, nie używasz znaków interpunkcyjnych, za nic masz reguły otografii i gramatyki.
Jak spotykasz na ulicy człowieka zaniedbanego, bełkoczącego, w cuchnącym ubraniu, z rozpiętym rozporkiem i gilem u nosa to się z nim zagadujesz, czy przechodzisz na drugą stronę ulicy ? Zastanów się, jaką przyjemnością jest obcowanie z twoimi postami ...
Próbka twojej twórczości:
Link # 1 - jaki to komputer, jaka karta dźwiękowa, jakie ma złącza, jakie urządzenia podłączasz ?
Link # 2 - post napisany lewą nogą, z ohydnymi błędami, ponadto widać że nie wpisałeś w Google "marka laptopa ubuntu oszczędzanie energii zarządzanie energią".
Link # 3 - to samo plus moje ulubione "coś tam" ...
Link # 4 - jak zwykle niechlujstwo aż bije po oczach, do tego nie podajesz konfiguracji, nie wiemy o jaką kartę chodzi, po prostu mamy złapać za szklaną kulę i wróżyć co się dzieje tam u ciebie w maszynie.
Wiesz już dlaczego niektóre posty są olewane ?
.
Windows 10 @ GA-P67A-D3-B3, i3-2100 3.10GHz, 8GB RAM, Gigabyte HD6850 1GB RAM
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
- 3miel
- Wytworny Kaczor
- Kontakt:
może przy rejestracji jakiś iq test, przynajmniej będzie mniej głupich pytań
@warlock24 dobrze piszesz
mógłbym odpowiadać na wszystkie posty nawet te proste, ale dlaczego ja mam poświęcać swój prywatny czas na szukanie czegoś co już było na forum
a że nie każdy jeszcze umie googlować to nie nasza wina, i nie jestem wróżką i nie mam szklanej kuli
już dziś 2gi podobny temacik , wcześniejszy był coś o zamknięciu to se olałem, ale tutaj widać, każdy pomaga jak może, lecz czarnej masy przybywa
@warlock24 dobrze piszesz

mógłbym odpowiadać na wszystkie posty nawet te proste, ale dlaczego ja mam poświęcać swój prywatny czas na szukanie czegoś co już było na forum
a że nie każdy jeszcze umie googlować to nie nasza wina, i nie jestem wróżką i nie mam szklanej kuli

już dziś 2gi podobny temacik , wcześniejszy był coś o zamknięciu to se olałem, ale tutaj widać, każdy pomaga jak może, lecz czarnej masy przybywa
compal: fl92 gf8600gt m 512mb 1680x1050 - t9300@2500 - 200gb 7200rpm - 2gb+1gb 667 - 4965abg - bt - a4tech xl 750f
Rosnąca ilość użytkowników nie idzie w parze z ich aktywnością na forum. Wiele osób rejestruje się w celu rozwiązania swojego aktualnego problemu, a gdy to się już stanie ich aktywność ogranicza się do kilku odwiedzin w ciągu miesiąca. Nie twierdzę, że dotyczy to wszystkich nowo zarejestrowanych. Oni także w wielu przypadkach pomagają. Ilość postów nie świadczy o umiejętnościach. Są na tym forum osoby nie przekraczające 500 postów, czego przykładem może być nasz kolega od *BSD, lecz wyprzedzające wiedzą wielu "Przebojowych Jelonków" Odnośnie tytułu tematu, czyli nieodpowiadania w niektórych tematach. duchu_ zwrócił uwagę, że wielu odpowiadających odsyła autorów pytań do google. Skoro osoby odpowiadające w ten sposób postępują, oznacza to, że znalezienie odpowiedzi na pytanie jest możliwe i zazwyczaj zajmuje podobną ilość czasu jak zadanie pytania na forum. Mam nadzieję, że osoba odsyłająca do google poświęciła trochę czasu na przeszukanie wyników wyszukiwania. Jeżeli natomiast odnosi się do wyszukiwarki, a sama z niej nie skorzystała oznacza to, że jej poziom jest równy osobie zadającej banalne pytanie.figa pisze: Jest coraz więcej użytkowników forum więc i odpowiadających a system coraz prostszy w obsłudze i problemów coraz mniej
-
- Piegowaty Guziec
Skoro myślicie że jego opini jest zbędna proponuje sie zastanwoić jak jesteśmy spostrzegani przez innych
Jeszcze społeczność ubuntu to porażka a przynajmniej polska ponieważ ja pisze temat w przedszkolu linuksa pisze, że jestem zielony w linuksie a oni poszukaj sobie nie umiesz formulowac pytan itp. Rece opadaja. Dla tego mysle ze to forum i ta dystybucja bedzie lepsza dla mnie.
całość tutaj http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=16482Ja powiem tak- miałem Ubuntu, teraz mam Fedorę. Powody przejścia?
Ano takie że:
- WSPARCIE!! Osobiście wszędzie gdzie się da narzekam na wsparcie na forum ubuntu wink.gif Ale prawda jest taka że tam nie ma nic wartościowego, nic co mogłoby się przydać przy konkretnych problemach- forum.ubuntu.pl jest pełne pierdół i aroganckich, wielkich mistrzów ubuntu...
- a popatrz na to forum wink.gif Może owszem czasami jako grupa jesteśmy wredni, odsyłając do google etc, ale tylko w uzasadnionych przypadkach... a nie jak to bywa na forum.ubuntu.pl w każdym wink.gif Najlepsze jest tam to, że odsyłają do ubuntuforums, myśląc że wszyscy znają angielski hehe. Ja tam znam, nie chwaląc się, ale i tak takie rozwiązanie nie byłoby wygodne -> nie chce mi się siedzieć i czytać CAŁEJ MASY wątków na ten sam temat, gdzie mało który ma rozwiązanie...
- "Ubuntu to staroafrykańskie słowo oznaczające "Nie umiem skonfigurować Debiana"" wink.gif
- Fedora jest taka... mm... kobieca biggrin.gif A Ubuntu to takie ch*j wie co, weź człowieku zgadnij jakiej płci jest ten system biggrin.gif