nie wiem jak uruchomić wine
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 19.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
nie wiem jak uruchomić wine
Witam może to śmieszne ale nigdy nie pracowałem z wine a teraz chciałem wgrać jakiś windowsowski program i zainstalować go no i coś mu się nie podoba pokazuje się komunikat
"The file '/media/2WheelOfficeA781/Autorun.exe' is not marked as executable. If this was downloaded or copied form an untrusted source, it may be dangerous to run. For more details, read about the executable bit."
zacząłem to tłumaczyć i wpisywać jakieś chmod777 ale nic nie wychodzi mi może źle to robię ale spróbowałem z innego programu windowsowskiego i to samo wiem że nie mam jakichś uprawnień chciałbym żeby zmienić to raz na zawsze i żeby to nie powtarzało się przy innych programach to co przeczytałem w Google jakoś nie umięm tego wykonać może ko pomoże ?
"The file '/media/2WheelOfficeA781/Autorun.exe' is not marked as executable. If this was downloaded or copied form an untrusted source, it may be dangerous to run. For more details, read about the executable bit."
zacząłem to tłumaczyć i wpisywać jakieś chmod777 ale nic nie wychodzi mi może źle to robię ale spróbowałem z innego programu windowsowskiego i to samo wiem że nie mam jakichś uprawnień chciałbym żeby zmienić to raz na zawsze i żeby to nie powtarzało się przy innych programach to co przeczytałem w Google jakoś nie umięm tego wykonać może ko pomoże ?
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Odp: nie wiem jak uruchomić wine
Kliknij na tym pliku PPM->Właściwości->Uprawnienia, i "ptaszek w okienku "zezwolenie na wykonywanie pliku jako programu"
Jestem nowym użytkownikiem tego systemu, więc proszę o wyrozumiałość 

-
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86
Zanim to, to jeszcze nie zapomnij odpalić winecfg.
miałem tak tydzień temu ale po aktualizacji wine wszystko wróciło do normy... jak zaktualizujesz to może mu przejdzie 

- konikov
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Kontakt:
Musi być zaznaczone, że programy .exe odpala wine. Dlatego reinstalacja pomogła daqwid2727. Możesz to edytować we właściwościach pliku.
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 19.04
- Środowisko graficzne: Unity
dzięki wszystko sprawdzę