Pliki avi nie kopiują się w całości, Błąd podczas dzielenia pliku. Input/output error

Tutaj można zadać pytanie, jeśli Linuksa widzi się pierwszy raz w życiu ;)
Awatar użytkownika
dragon197
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86
Kontakt:

Pliki avi nie kopiują się w całości, Błąd podczas dzielenia pliku. Input/output error

Post autor: dragon197 »

Witam

po raz 3. Rety... Ciężko jest zacząć na tym forum.

Problem mój: otóż, mam dwa komputery. Jeden z nich ma Windows XP home. Drugi z nich ma Ubuntu 10.10. I do tej pory się dogadywały, kiedy przenosiłem różniaste pliki przy pomocy płyty DVD i nośnika USB (karta micro SD 2 GB Kingston z przejściem na SD Kingston ze standardowym adapterem SD Selco). I nagle pojawił się Sam-Wiesz-Co. Spróbowałem po raz drugi. I znowu komunikat powiedział, że Sam-Wiesz-Co czeka nieustępliwie na poradę kogoś bardziej z linuxem obeznanego. Zatem w te pędy zajrzałem na forum i po stoczeniu z Adminem wyczerpującej walki, zamieściłem ten oto wątek (Co nie jest równoznaczne z wygraną... drżę o to by admin ponownie mnie nie skasował i na koniec wcisnę Na-W-Razie-Czego magiczną kombinację Ctrl+a;Ctrl+c żeby zachować moje słowa. Gragowie krasnoludzcy już są mocno obruszeni całą sprawą.)

Komunikat brzmi: (tu chciałem sprawdzić jak brzmi komunikat i co się okazuje? Sam-Wiesz-Co znudził się upierdliwością Admina i sobie poszedł.).

Nie wiem o co chodziło, wyskakiwał error, nic z tym nie zrobiłem, errora nie ma. Może dlatego, że zarejestrowałem się na forum i przeczytałem ZE ZROZUMIENIEM regulamin. AVE Support!

P.S. Pomimo pozornej naiwności wątku proszę o niekasowanie go - jestem pewien, że poruszyłem problem pierwszy i że problem wystąpił.

Problem występuje czasem ponownie - być może problem z nośnikiem (karta Micro SD, której używam ma aż 2 adaptery - może to przez to).
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przedszkole Linuksa”