Witam
Przeczesałem forum i wiem, że jest to znany problem, mianowicie nie dział mi mikrofon. Nie słyszę swojego głosu ani w rejestratorze ani na skype. Problem dotyczy tylko mikrofonu wewnątrz monitora. Podłączony zewnętrzny mikrofon zintegrowany z kamerą działa na skype ale nie w rejestratorze dźwięku.
W kontrolerze Pulseaudio w urządzeniach wejściowych mam do wyboru: Monitor of wewnętrzny dźwięk analogowe stereo, Wewnętrzny dźwięk analogowe stereo i zewnętrzną kamerę internetową. W preferencjach dźwięku mam do wyboru tylko Wewnętrzny dźwięk analogowe stereo i zewnętrzną kamerę internetową, mikrofonu w monitorze nie ma. Kiedy wybiorę jako urządzenie wejściowe kamerę zewnętrzną, mikrofon działa tylko na skype. Jak wybiorę jako urządzenie wejściowe Wewnętrzny dźwięk analogowe stereo albo Monitor of wewnętrzny dźwięk analogowe stereo nie działa nic. W alsamixerze nie jest nic wyciszone tak samo w Pulseaudio.
Niedziałający mikrofon na Ubuntu 10.10
- Deltar
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Niedziałający mikrofon na Ubuntu 10.10
Ostatnio zmieniony 26 mar 2011, 13:39 przez Deltar, łącznie zmieniany 1 raz.
- aga
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
Re: Problem - niedziałający mikrofon
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post