Mam następujący problem: w świeżo zainstalowanym, w pełni zaktualizowanym 13.10 część tekstów jest po polsku, ale część po angielsku. Przykład - Dash wygląda podobnie, jak tu: http://www.ubuntu-pomoc.org/wp-content/uploads/uss1.png.
Czy to jest normalne w tej wersji? Ze skrinów wnoszę, że faktycznie, ale chciałem się upewnić.
Niekompletne tłumaczenia w Unity?
- enedil
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: i3
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Re: Niekompletne tłumaczenia w Unity?
Albo po prostu nie masz zainstalowanych tłumaczeń. Wejdź w Ustawienia -> języki. Jeżeli nie masz zainstalowanych wszystkich paczek językowych, system się o to zapyta. Nie, to nie jest normalne.
Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!
~moderatorzy
~moderatorzy
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: Unity
Tak zrobiłem. Faktycznie, system zapytał o doinstalowanie paczek. Po instalacji i restarcie systemu problem nadal występuje. Da się to jakoś zdiagnozować?enedil pisze:Albo po prostu nie masz zainstalowanych tłumaczeń. Wejdź w Ustawienia -> języki. Jeżeli nie masz zainstalowanych wszystkich paczek językowych, system się o to zapyta. Nie, to nie jest normalne.
-
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
W 14.04 z tłumaczeniem będzie lepiej, ale jeszcze nie idealnie. Jak masz ochotę pomóc, to zapoznaj się z tym postem i kilkoma następnymi pod nim.AdSR pisze:Da się to jakoś zdiagnozować?
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: Unity
Dziękuję za odpowiedzi.