drukarka drukuje na niebiesko
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 7.10
- Środowisko graficzne: GNOME
drukarka drukuje na niebiesko
witam
mam problem, bez powodu drukarka drukuje tylko na niebiesko. po wyjęciu kolorowego kardridża zachowuje się tak jakby drukowała ale wyrzuca pustą kartkę. pod xp drukuje normalnie na czarno
wcześniej było wszystko ok, być może odinstalowanie i ponowna instalacja drukarki dałaby dobry efekt, tylko jak to zrobić?
mam problem, bez powodu drukarka drukuje tylko na niebiesko. po wyjęciu kolorowego kardridża zachowuje się tak jakby drukowała ale wyrzuca pustą kartkę. pod xp drukuje normalnie na czarno
wcześniej było wszystko ok, być może odinstalowanie i ponowna instalacja drukarki dałaby dobry efekt, tylko jak to zrobić?
- mario_7
- Administrator
- Wersja Ubuntu: 20.04
- Architektura: x86_64
Odp: drukarka drukuje na niebiesko
System -> Administracja -> Drukarki - bardzo skomplikowane, prawda? 

-
- Piegowaty Guziec
pfff, ależ mi pomogłeś, chociaż dzieki za dobre chęci
odpaliłem to w pierwszej kolejności ale co z tego, skoro nie wiem nawet co powinienem zmienić w tych ustawieniach?
podałem problem, jeśli ktoś miał podobny i uporał się z tym to po prostu proszę o rozwiązanie krok po kroku i byc moze podanie przyczyny problemu jeśli jest znana
rozumiem że linux wymaga w pewnym stopniu samodzielnego myślenia ale skąd mam wiedzieć jak to naprawić skoro samo się zepsuło.
odpaliłem to w pierwszej kolejności ale co z tego, skoro nie wiem nawet co powinienem zmienić w tych ustawieniach?
podałem problem, jeśli ktoś miał podobny i uporał się z tym to po prostu proszę o rozwiązanie krok po kroku i byc moze podanie przyczyny problemu jeśli jest znana
rozumiem że linux wymaga w pewnym stopniu samodzielnego myślenia ale skąd mam wiedzieć jak to naprawić skoro samo się zepsuło.
-
- Piegowaty Guziec
Bez obrazy, ale czy jesteś pewien że w zasobniku jest atrament?
- mario_7
- Administrator
chodziło mi o to, abyś usunął drukarkę i dodał na nowo zwracając uwagę, czy wybierasz odpowiedni sterownik. Zazwyczaj nie trzeba nic konfigurować, aby wszystko działało jak należy. Problemy pojawiają się najczęściej przy wybraniu nieodpowiedniego sterownika.
-
- Piegowaty Guziec
Rafał, atrament uzupełniałem i jak pisałem wcześniej, w windzie drukuje ok
mario, udało się, dzięki. wywaliłem drukarkę a potem system sam ją dodał po włączeniu powera drukarki. problem rozwiązany chociaż szkoda że nie wiem dlaczego się pojawił
mario, udało się, dzięki. wywaliłem drukarkę a potem system sam ją dodał po włączeniu powera drukarki. problem rozwiązany chociaż szkoda że nie wiem dlaczego się pojawił
-
- Piegowaty Guziec
witam ponownie
problem znów się pojawił. tym razem przeinstalowanie drukarki nic nie daje, ciągle drukuje na niebiesko, a po wyjęciu kolorowego kartridża wyrzuca pustą kartkę
proszę o pomoc
problem znów się pojawił. tym razem przeinstalowanie drukarki nic nie daje, ciągle drukuje na niebiesko, a po wyjęciu kolorowego kartridża wyrzuca pustą kartkę
proszę o pomoc
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 11.04
Witam
Mam problem.
Moja drukarka drukuje nie właściwe kolory.
Jest to kolor zielony lub niebieski
Na zdjęciu sa paski.
Co mam zrobic prosze o pomoc.
Mam problem.
Moja drukarka drukuje nie właściwe kolory.
Jest to kolor zielony lub niebieski
Na zdjęciu sa paski.
Co mam zrobic prosze o pomoc.
- mario_7
- Administrator
Jaka drukarka?
Jaki system?
Masz tusz w pojemnikach?
Jaki system?
Masz tusz w pojemnikach?
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 11.10
Miałem identyczny problem z kolorem czerwonym, okazał sie on banalnie prosty w open office: print> settings>properties>settings>device>print out mode wybrać : greyscale
pzdr
pzdr
- enneoda
- Wygnańcy
- Wersja Ubuntu: 9.04
Może to i dziwne,ale ja drukowałem na cz.b (faktury) i wyłacznie pod Ubuntu.Okazało się że wychlało mi kolorowy kardridż.Czarno-biały jest prawie nietkniety.