odmontowanie w300i

Przenośne komputery i problemy z nimi związane
Awatar użytkownika
any jungling??
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 9.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

odmontowanie w300i

Post autor: any jungling?? »

Hej, mam SE w300i bardzo ladnie sie automatycznie montuje natomiast problem jest z odlaczeniem: odmontowanie nie zmienia polecenia na telefonie z "nie wyjmuj kabla usb" na "teraz mozesz bezpiecznie odlaczyc kabel usb" tak jak to sie dzieje na windowsie. Co prawda i tak wyjmuje ten kabel bo nie mam wyboru, nic sie jeszcze nie stalo, ale moze jest na to jakas rada?
Kuriozalny
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 16.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64

Odp: odmontowanie w300i

Post autor: Kuriozalny »

Twoj telefon jest juz odmontowany i mozesz bezpiecznie wyciagac kabel. Swoja droga to zastanawiam sie czemu telefon pozostaje bez reakcji podczas odmontowywania...
Sprobuj jeszcze polecenia unmount.
Awatar użytkownika
any jungling??
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 9.10
Architektura: x86

Post autor: any jungling?? »

Tez mi sie tak wydaje...teraz zauwazylem jeszcze, ze komunikat "mozesz bezpiecznie usunac kabel usb" pojawia sie na chwile w momencie odlacznia telefonu od komputera.
yassgoth
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.10

Post autor: yassgoth »

W moim W890 pojawia się komunikat "możesz bezpiecznie usunąć kabel" gdy wybiorę w eksploratorze opcje dysku "wysuń", lecz nie pojawia się przy użyciu ikony "bezpieczne usuwanie sprzętu" przy zegarze. Pewnie telefon wykrywa czy dysk został "zamnknięty", czy sprzęt odłączony, a to moze być różnica.

ps. przepraszam za odgrzewanie tematu, ale to chyba bardziej ogólny temat (może dotyczyć również kart pamięci / pendrive'ów: mam czytnik kart pamięci M2 z diodą sygnalizującą podłączenie / odłączenie / transfer; efekt taki sam jak powyżej).
ODPOWIEDZ

Wróć do „Laptopy”