Zgłaśnianie i wyciszanie dźwięku w laptopie
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Zgłaśnianie i wyciszanie dźwięku w laptopie
Witam. Otóż mam laptopa Acer Aspire 1710 i mam w nim kilka przycisków multimedialnych. Między innymi do pogłaśniania i wyciszania. I gdy naprzykład gdy chcę ściszyć muzykę grającą w rhytmboxie to pokazuje mi na ekranie ze wyciszono(głośniczek ze znakiem zakazu) a muzyka dalej gra z tą samą głośnością. Kiedyś miałem windowsa i działało dobrze. Co mam zrobić?
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86
Odp: Pogłaśnianie, wyciszanie muzyki w laptopie
Rozwiązanie:
http://www.fluxboxpl.org/portal/Sterowa ... klawiatury
Zamiast mapowania klawiszy multimedialnych przypisałem sobie skróty klawiszowe, dzięki czemu swoim lapciusiem steruje tylko 1 ręką
http://www.fluxboxpl.org/portal/Sterowa ... klawiatury
Zamiast mapowania klawiszy multimedialnych przypisałem sobie skróty klawiszowe, dzięki czemu swoim lapciusiem steruje tylko 1 ręką

-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Po pierwsze mam gnome a po drugie nie o to chodzi.
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86
Ok, rozwiazanie bylo dla fluxboxa co nie oznacza, ze nie da sie go zastosowac w gnomie.
To raz. Z Twojego posta wynika, w Ubuntu klawisze multimedialne nie dzialaja w ogole, a nie, ze dzialaja zle.To dwa. W podny sposob mozesz to obejsc. To trzy. Oczywiscie mozesz zaczekac az ktos podpowie bardziej eleganckie rozwiazanie. To cztery
To raz. Z Twojego posta wynika, w Ubuntu klawisze multimedialne nie dzialaja w ogole, a nie, ze dzialaja zle.To dwa. W podny sposob mozesz to obejsc. To trzy. Oczywiscie mozesz zaczekac az ktos podpowie bardziej eleganckie rozwiazanie. To cztery