Witam,
Poruszalem ten temat kilka dni temu. Natomiast w chwili obecnej kwestia instalacji poruszyła sie do przodu. A m.in. udalo mi sie zainstalowac chyba wlasciwy sterownik ze strony http://www.uluga.ubuntuforums.org/showt ... ?p=4351130
oraz znalazlem dosyc dobry opis do instalcje karty
http://www.cyberciti.biz/faq/marvell-88 ... rd-driver/
W zdaniach pisze " chyba" gdyz nie jestem na 100 % pewny Sterownik jest zainstalowany. Karte system widzi. Natomiast nie wiem dlaczego po konfiguracji WPA nie moge uzyskac polaczenia z netem. Wpisuje komende: iwconfig i jest info ponizej:
IEEE 802.11g ESSID:off/any
Mode:Managed Channel:0 Access Point: Not-Associated
Bit Rate:1 Mb/s Sensitivity=-200 dBm
RTS thr=2346 B Fragment thr=2346 B
Power Management:off
Link Quality:0 Signal level:0 Noise level:0
Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:0 Invalid misc:0 Missed beacon:0
Gdy wpisuje komnende: sudo dhclient wlan0
pojawia sie info
Listening on LPF/wlan0/00:1e:2a:bc:ad:bd
Sending on LPF/wlan0/00:1e:2a:bc:ad:bd
Sending on Socket/fallback
DHCPDISCOVER on wlan0 to 255.255.255.255 port 67 interval 3
DHCPDISCOVER on wlan0 to 255.255.255.255 port 67 interval 4
DHCPDISCOVER on wlan0 to 255.255.255.255 port 67 interval 11
DHCPDISCOVER on wlan0 to 255.255.255.255 port 67 interval 13
No DHCPOFFERS received.
No working leases in persistent database - sleeping.
NIe wiem co ma dalej zrobic aby siec zadzialala.
Czy jest ktos w stanie mi podpowiedziec gdayz przeszukalem wiele stron i nie moge znalezs rozwiazania problemu.
instalacja karty siecowej wi fi NETGEAR WG 311 3v
- sadus
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Kontakt:
Odp: instalacja karty siecowej wi fi NETGEAR WG 311 3v
No ale tu pokazuje, ze nie jesteś połączony z siecia
Czy skonfigurowałeś poprawnie ustawienia sieci?
Kod: Zaznacz cały
IEEE 802.11g ESSID off/any
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.04
- Środowisko graficzne: GNOME
Odp: instalacja karty siecowej wi fi NETGEAR WG 311 3v
Witam,
zainstalowalem Wicd i skonfigurowalem WPA podajac essid oraz klucz ustawiony w routerze.
EDIT:
Mysle ze dobrze skonfigurowalem WPA. Zainstalowalem Wicd zamiast menager network. jesli to bedzie mialo jakas roznice.
Linuxa mam na Pc-cie natomiast drogi wi fi na laptopie z XP . wi fi na laptopie dziala natomiast na stacjonarnym nie. Widac siec ale nie moge zlapac neta. NIe wiem czy to ma jakies znaczenie ale do stacjonarnego mam podlaczony kabel oraz wlaczona karte wi fi.
Wg porady zainstalowal plik. inf, zas nie zainstalowalm pliku.sys. , ktorego nie wiem gdzie zainstalowac. Moze dlatego siec nie dziala??
zainstalowalem Wicd i skonfigurowalem WPA podajac essid oraz klucz ustawiony w routerze.
EDIT:
sadus pisze:No ale tu pokazuje, ze nie jesteś połączony z sieciaCzy skonfigurowałeś poprawnie ustawienia sieci?Kod: Zaznacz cały
IEEE 802.11g ESSID off/any
Mysle ze dobrze skonfigurowalem WPA. Zainstalowalem Wicd zamiast menager network. jesli to bedzie mialo jakas roznice.
Linuxa mam na Pc-cie natomiast drogi wi fi na laptopie z XP . wi fi na laptopie dziala natomiast na stacjonarnym nie. Widac siec ale nie moge zlapac neta. NIe wiem czy to ma jakies znaczenie ale do stacjonarnego mam podlaczony kabel oraz wlaczona karte wi fi.
Wg porady zainstalowal plik. inf, zas nie zainstalowalm pliku.sys. , ktorego nie wiem gdzie zainstalowac. Moze dlatego siec nie dziala??