Brasero - wielosesja
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 9.04
- Środowisko graficzne: GNOME
Brasero - wielosesja
Jak dograć dane do płyty? Nagrywam płyte DVD-RW przy pomocy brasero (zaznaczam tryb wielosesyjny) ale gdy chce coś dograć do płyty nośnik jest automatycznie kasowany?
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.04
Odp: Brasero - wielosesja
A czy wcześniej ta płyta była nagrana w trybie wielosesyjnym? Jeśli tak to brasero powinien automatycznie wykryć, że jest wielosesyjna i zaproponować dograć dane. Co prawda nigdy tego nie robiłem z płytą DVD-RW. Natomiast jeśli płyta nie została nagrana wcześniej w trybie wielosesyjnym to teraz nie ma prawa żeby coś do niej dograć. Aby coś dograć na płytkę, to musi ona być nagrana w trybie wielosesyjnym
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 9.04
pisząc to miałem na mysli że była nagrana w trybie wielosesyjnym.(zaznaczam tryb wielosesyjny)
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.04
Chyba że tak. Zwracam honor
Szczerze mówiąc to nie wiem czemu tak się dzieje. Jak już pisałem, nigdy nie nagrywałem płytki RW w sposób wielosesyjny. Ciężko mi w takim wypadku coś pomóc.

- Ja_Szczur
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Architektura: x86
Mnie osobiście nie wykrywało sesji spod windowsa, ale gdy multisesję zacząłem od nowa pod ubuntu, przy kolejnych importach sesji działał.