Po aktualizacji do 8.10 brak dzwieku

Karty graficzne, dźwiękowe, tv, monitory etc.
mijagi
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.04
Środowisko graficzne: GNOME

Po aktualizacji do 8.10 brak dzwieku

Post autor: mijagi »

witam wlasnie zaktualizowalem swoj system do ubuntu 8.10, po uruchomieniu nie mam dzwiekow. Nie da sie urychomic alsamixer w konsoli, daje komunikat :

Kod: Zaznacz cały

ALSA lib pulse.c:272:(pulse_connect) PulseAudio: Unable to connect: Connection refused

alsamixer: function snd_ctl_open failed for default: Connection refused
W system->preferencje->dźwiek mam wszystko ustawione na : HDA Intel ALC268 Analog (ALSA) (Niepołączony)

Jak potrzeba wyniki innych komend to prosze pisac smialo, prosze pomocy
Yanuha
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.10
Środowisko graficzne: GNOME

Odp: Po aktualizacji do 8.10 brak dzwieku

Post autor: Yanuha »

mijagi pisze:witam wlasnie zaktualizowalem swoj system do ubuntu 8.10, po uruchomieniu nie mam dzwiekow. Nie da sie urychomic alsamixer w konsoli, daje komunikat :

Kod: Zaznacz cały

ALSA lib pulse.c:272:(pulse_connect) PulseAudio: Unable to connect: Connection refused

alsamixer: function snd_ctl_open failed for default: Connection refused
W system->preferencje->dźwiek mam wszystko ustawione na : HDA Intel ALC268 Analog (ALSA) (Niepołączony)

Jak potrzeba wyniki innych komend to prosze pisac smialo, prosze pomocy
Witam,
potrzebuje pomocy w instalacji sterow karty dzwiekowej sound blaster extreme.Mam ten sterownik http://files2.europe.creative.com/ma...US_1.00.tar.gz ale z instalacja ,tymi komendami to zygam daleko.Prosze o pomoc
ODPOWIEDZ

Wróć do „Multimedia - karty graficzne, dźwiękowe, telewizyjne, drukarki, skanery”